13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Мурік з Green Grey порівняв росіян із сільським туалетом і різко відповів на критику через "мову Путіна"
Мурік з Green Grey порівняв росіян із сільським туалетом і різко відповів на критику через "мову Путіна"

Мурік з Green Grey порівняв росіян із сільським туалетом і різко відповів на критику через "мову Путіна"

Вокаліст відомого українського рок-гурту Green Grey Дмитро Муравицький, більш відомий як Мурік, порівняв російський народ з "сільським туалетом", до якого немає сенсу стукати. Музикант пригадав, що йому розповідав батько, який раніше їздив до РФ на заробітки. Чоловік був шокований рівнем життя росіян.

Крім того, Мурік висловився стосовно мовного питання. Своїми думками співак поділився в інтервʼю Славі Дьоміну для його однойменного YouTube-каналу.

"Я думаю, що в цьому житті вже навряд співатимемо російською. ЦІ кацапи, вони ж дурні, вони ідіоти. Самі себе ізолювали. Ще й під егідою "порятунку" нас. Мені батя розповідав, він на заробітки туди їздив і завжди був шокований. У них розуму не вистачає... Вони ж навіть самогон не можуть довести до стану самогону – пʼють оцю брагу. Нужник він і є нужник. Достукатися туди – це все одно, що стукати в сільський туалет", – прокоментував Мурік. 

І хоча рокер говорить, що Green Grey більше ніколи не співатиме російською, водночас він не відмовляється від російської в спілкуванні та не вважає, що це мова агресора. Ба більше, відповіді на ці питання в інтервʼю він давав російською. 

"Якщо мені хтось скаже, що я колись писав пісні на "мові Путіна" – я дуже ображуся. Це все одно, що звинуватити Rammstein у тому, що вони співають "фашистською" мовою, або Riccardo Fogli – "мовою Муссоліні". Є ж Путін, а є Андрій Макаревич. Я розділяю росіян на людей і нелюдей... Я суджу людей за їхніми вчинками", – зазначив Муравицький, додавши, що готовий спілкуватися з росіянами, якщо вони виступили проти війни та поїхали з держави-терористки. 

Нагадаємо, раніше Мурік також згадав, як колектив у 2021 році мав їхати до Росії виступати на фестивалі "Дикая мята". Тоді це рішення обурило багатьох українських фанів. Утім, на фестиваль рокери так і не потрапили – завадив COVID-19. 

Як писав OBOZ.UA раніше, інший учасник рок-гурту Green Grey Андрій Яценко, більш відомий під псевдонімом Дизель, так і не перейшов на українську мову в публічному просторі, на відміну від більшості своїх колег. Музикант, який на початку повномасштабного вторгнення поповнив лави ЗСУ, зізнається, що старається почати розмовляти рідною мовою, проте йому досі складно будувати речення та логічні ланцюжки.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны