Британія віддала Китаю останніх в країні панд
Британія віддала Китаю останніх в країні панд

Британія віддала Китаю останніх в країні панд

Китай має монополію на панд і не продає їх, а віддає в оренду, найчастіше за сотні тисяч доларів на рік. Експерти називають це “панда-дипломатією”.

Шотландія відправила до Китаю двох панд, які прожили в Единбурзькому зоопарку 12 років. Вони були єдиними пандами у Великобританії. Про це у п’ятницю, 1 грудня, пише .

Обидві панди були передані Великій Британії у 2011 році в рамках міжнародного договору про оренду.

Після невдалих спроб розведення – природного та штучного – зоопарк заявив, що не планує продовжувати розведення цих тварин і зосередиться на захисті тих, що перебувають під загрозою зникнення.

“Оскільки понад мільйон видів опинилися під загрозою зникнення, а наш природний світ переживає кризу, Ян Гуан і Тянь Тянь справили неймовірний вплив, надихнувши мільйони людей дбати про природу”, – сказав виконавчий директор Королівського зоологічного товариства Шотландії Девід Філд.

Велика панда – неофіційний символ Китаю. Зарубіжні держави можуть орендувати у Китаю панд терміном на десять років. Цей інструмент Китай застосовує для налагодження дипломатичних відносин. Після закінчення терміну оренди, якщо договір продовжено, тварин необхідно повернути Китаю.

 



Теги по теме
Великобритания
Источник материала
loader
loader