20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Журналісти обрали найкращі ігри 2023 року – на першому місці не Baldur's Gate 3
Журналісти обрали найкращі ігри 2023 року – на першому місці не Baldur's Gate 3

Журналісти обрали найкращі ігри 2023 року – на першому місці не Baldur's Gate 3

Рік добігає кінця, а, отже, різні ігрові видання підбивають підсумки урожайного 2023-го. Популярне видання TIME одним з перших опублікувало добірку з найкращими іграми року. До нього традиційно увійшло 10 проєктів. 

Найкращою грою року визнали не хітовий Baldur's Gate 3, а містична гра-жахів Alan Wake 2. Журналісти особливо високо оцінили сюжет, постійне відчуття небезпеки в жаху та сміливий підхід до оповідання, включаючи музичні номери.

"Срібло" отримала нова гра від Larian. Розробники довели всім, що жанр ізометричних RPG, який до виходу Baldur's Gate 3 відверто не користувався популярністю серед гравців, в умілих руках розквітає і б'є рекорди популярності.

Замкнув трійку "Людина-павук 2". Insomniac Games та Sony випустили не лише одну з найкращих ігор року, але й одну з найкращих ігор про супергероїв.

Найкращі ігри року за версією TIME:

  1. Alan Wake 2
  2. Baldur's Gate 3
  3. Marvel's Spider-Man 2
  4. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
  5. Resident Evil 4
  6. Dead Space
  7. Super Mario Bros. Wonder
  8. Star Wars Jedi: Survivor
  9. Diablo IV
  10. Dredge

Рік, що минає, став найкращим в історії відеоігор за останні 20 років – високі оцінки в оглядах і відгуки геймерів підтверджують це. У 2023 році вийшло понад 25 тайтлів із середнім балом 90 і більше. Це результат поєднання сиквелів, на розробку яких пішли роки, а також відточених рімейків і ремастерів.

Майбутній рік теж обіцяє бути багатим на найрізноманітніші ігрові релізи. УНІАН склав топ-15 найочікуваніших ігор 2024 року. Серед них є як крупні ААА-релізи так і сміливі інді-тайтли, тому кожен знайде щось для себе.

Теги по теме
PlayStation 5 Xbox
Источник материала
Поделиться сюжетом