Київський бізнес-центр "Парус" офіційно змінив власника
Київський бізнес-центр "Парус" офіційно змінив власника

Київський бізнес-центр "Парус" офіційно змінив власника

Київський бізнес-центр "Парус" офіційно змінив власника

Бізнесмен Максим Кріппа став єдиним бенефіціаром ТОВ, що володіє хмарочосом.

Київський бізнес-центр "Парус" змінив власника. Його новим власником стало ТОВ "Ола Файн", що підконтрольне бізнесмену Максим Кріппа через інвестиційний фонд "Генезис". Про це пише Liga.net з посиланням на дані у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб.

Зазначається, що 30 листопада "Ола Файн" отримала відповідний дозвіл Антимонопольного комітету, і 5 грудня, за інформацією аналітичної системи Contr Agent, фірму додали до списку засновників "Парус Холдінга". Це холдингова компанія, яка володіє ТОВ "Передові технології плюс" – безпосереднім власником будівлі торговельно-офісного комплексу "Парус" у центрі Києва.

Нагадаємо, що хмарочос спочатку будував власник Mandarin Plaza Вагіф Алієв, потім близько дев'яти років його партнером у бізнес-центрі був бізнесмен Дмитро Фірташ. У 2016 році Фірташ вийшов із компанії, а на початку 2021 року стало відомо, що Алієв продав "Парус" Столару. Потім Столар розділив свою частку з дружиною (тепер уже колишньою) в пропорції 80% на 20%. Наразі Вадима Столара та Інну Майструк виведено з переліку бенефіціарів.

Варто додати, що Кріппа досить довго був маловідомим бізнесменом, що не завадило йому заснувати десять компаній, які займаються торгівлею, рекламою та виробництвом програмного забезпечення. На початку 2022 року він став офіційним власником української кіберспортивної команди NAVI. 

Источник материала
Поделиться сюжетом