Найкращі відеоігри 2023 року
Найкращі відеоігри 2023 року

Найкращі відеоігри 2023 року

Повернення улюблених персонажів разом з амбітними новинками перетворило цей рік на один із найкращих в індустрії відеоігор, залишивши гравців у захваті від великої кількості варіантів.

Навіть у традиційно тихі місяці гравцям надалася можливість подорожувати галактиками Starfield, вирушати у високофантастичні пригоди Baldur’s Gate 3 та боротися з жахливими силами Diablo IV. Довгі цикли розробки та готовність ризикувати в геймплейі та оповіданні окупилися творчо у важкому сезоні звільнень, злиття та скорочення в індустрії.

Незважаючи на ці труднощі, відеоігри залишаються інноваційним сектором культури, і критики оцінили поточний рік високими оцінками, які не бачили за останні 20 років. Ці ігри, представлені за абеткою, блищали у наданні гравцям захоплюючих вражень.

Alan Wake 2

Незвичайний підхід у створенні ігор є популярним, тому фінські розробники з Remedy Entertainment явно скористалися нестандартними прийомами. Цей сиквел описує автора кримінальних трилерів, що балансує між фактом та вигадкою, де межі між реальністю та ілюзією стираються. Гравцям належить розкривати вбивства та ухилятися від куль, щоб потім насолодитися музичним номером живої групи під назвою Old Gods of Asgard. (PC, Sony PlayStation 5, Xbox Series X|S)

Baldur’s Gate 3

Розробники з Larian Studios у Бельгії створили лист любові до настільної серії Dungeons & Dragons, надаючи особливої уваги настроюваності та несподіваним поворотам. Вампіри, перевертні, дварфи та гобліни, що населяють світ Baldur’s Gate 3, постійно влаштовують такі смішні ситуації, що кожен момент цієї титанічної історії приносить радість. Онлайн-мультиплеєр також зробив цю гру популярною серед фанатів, з десятками стримерів, що транслюють свої успіхи та невдачі у зростаючому співтоваристві. (PC, PS5)

Chants of Sennaar

Таємнича фігура виходить із труни, проходячи через серію загадок у підземеллі, інструкції до яких написані мовою, яку гравці не можуть розгадати — поки що. Chants of Sennaar від французького розробника Rundisc – це чудова інноваційна гра, заснована на ідеї складнощів у перекладі, що переносить гравців у розмитий лабіринт замків і садів, що приховує темніший секрет. Орієнтація змушує гравців покладатися на літерний журнал, де зображення та слова поєднуються у тимчасовий лексикон. Побудова цього словника схожа на освоєння нової мови. (Nintendo Switch, PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S)

Dave the Diver

У цій ексцентричній грі від південнокорейського розробника Mintrocket величезний восьминіг лякає місцевих рибалок. Це лише початок таємниць, які чекають на Дейва, героя, який стає відповідальним за управління рестораном і спостереження за кількома фермами. Він також підробляє як менеджер соціальних медіа, тренер морських коней і підводного археолога. (PC, Switch)

Final Fantasy XVI

Дія відбувається у високофантастичному середовищі, де королівства замишляють проти один одного війну, натхненну серіалом HBO “Гра престолів”. Епос, що вийшов, включає квест трагічного героя, а також мирні побічні завдання на збір диких квітів та інших марних предметів. Елементи політичних інтриг і сюжетна лінія про поневолених магічних персонажів зрештою ведуть героя в сутички, що нагадують зіткнення Годзілли та Мотри. Але навіть у його безладних останніх актах є мерехтіння діамантів, характерні для кожної частини Final Fantasy. (PS5)

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Пряме продовження Breath of the Wild, однієї з найпомітніших ігор останнього десятиліття, викликало високі очікування Nintendo. В результаті ми бачимо прихід промислової революції до Хайрула, де гравці навчилися об’єднувати реліквії, розкидані за зруйнованим королівством, у мотоцикли та літаки. Сльози Королівства трохи розчарували тих, хто жадав більшої оповідальної глибини від серії, але інноваційний підхід японської команди до головоломок залишається неперевершеним.

Pikmin 4

У формулі Pikmin відбулися значні зміни. Цей випуск виділяється поліпшенням механіки та об’єднанням найкращих рис перших трьох ігор, у яких основна увага приділяється командуванню армією Pikmin — інопланетних рослин — для збільшення їх чисельності, збирання скарбів та боротьби з місцевими інвазивними видами. Вся акція відбувається на рівні землі, коли гравці керують екіпажем космічних дослідників не більше за мурах. (Switch)

Resident Evil 4

Коли японський розробник Capcom почав переглядати свої старіші ігри в каталозі Resident Evil, він знав, що очікування щодо одного із записів будуть надмірно високими. З моменту свого випуску в середині 2000-х років Resident Evil 4 вважається однією з найкращих відеоігор, коли-небудь створених. Ремейк нагадує, чому ця серія жахів така затребувана, а також впроваджує нові особливості та несподівані моменти жаху. Баланс кривавого жаху та жартів від головного героя Леона Кеннеді майже пом’якшує атмосферу чистого жаху. Жителів, заражених контролюючим розум паразитом, які переслідують вас по сільській місцевості Іспанії. (PC, PS4, PS5, Xbox Series X|S)

Spider-Man 2

Spider-Man 2 розширює можливості дослідження Нью-Йорка до частин Брукліна та Квінса. Розробники американської студії Insomniac Games були готові запропонувати більше після того, як їх гра 2018 Spider-Man, здавалося, удосконалила геймплейний цикл супергероя, що кидається по павутині, реалістичною картою Манхеттена для дослідження. Також у новій грі виявилося більше лиходіїв, які руйнують обрій, і партнерство між Пітером Паркером і Майлсом Моралесом стає напруженим, оскільки розум старшої Людини-павука корумпований інопланетним лиходієм Веномом. (PS5)

Viewfinder

Гра в Viewfinder відкриє ваше третє око. Головоломки включають трюки зі зміною перспективи, які використовують фокуси фотографії для спотворення часу та простору. Розробники шотландської компанії Sad Owl Studios пропонують гравцям використовувати камеру для створення розломів у навколишньому середовищі, що призводить до світів, що іноді виглядають вирваними з ілюстрації M.C. Ешера. Запозичуючи атмосферу та тематичні натяки з інших престижних головоломок, включаючи Portal (2007), The Witness (2016) та Superliminal (2019), Viewfinder не зловживає своєю гостинністю, залишаючи гравців, які прагнуть занурення у безліч таємниць цього світу. (PC, PS5)

Источник материала
loader
loader