19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Блокада кордону з Польщею почала впливати на ЗСУ, - NYT
Блокада кордону з Польщею почала впливати на ЗСУ, - NYT

Блокада кордону з Польщею почала впливати на ЗСУ, - NYT

З початку листопада польські перевізники блокують кордон для вантажівок з України. При обіцянках пропускати військову та гуманітарну допомогу, а також фури з продуктами, у величезних чергах застрягли й такі вантажі.

Про це пише американське виданняNew York Times.

Українські військові, волонтери та власники бізнесу кажуть, що хаос починає руйнувати і так ненадійні лінії постачання.

Журналісти NYT зазначають, що багатомісячна блокада кордону польськими далекобійниками вже почала впливати на українських солдатів, які продовжують боротися з російськими окупантами, це також ускладнює ситуацію на полі бою.

Військові у розмові з представниками медіа заявляють, що заблокувати кордон при повномасштабному вторгненні можуть лише повністю відірвані від реальності люди, руки яких також опиняються в крові, адже солдати очікують, але не мають необхідної допомоги.

Фури на кордоні України та Польщі

Крім того, в Україні для комерційних перевезень закрито аеропорти, а робота морських та річкових портів забезпечує перевезення лише незначної частини того, що доставлялося раніше. Тобто автомобільні та залізничні сполучення життєво важливі для України.

Співрозмовники видання з числа військових ЗСУ зазначають, що не розуміють, як країни, особисто зацікавлені в перемозі України — і які були одними з найщедріших союзників — можуть брати участь у такій блокаді відразу з найважчих моментів війни.

"Дозволити Росії просунутися далі означало б крах Європи та європейських цінностей", – вважає військовослужбовець.

Блокада на кордоні з Польщею
Ян Доброносов

Голова фонду "Повернися живим" Тарас Чмут додає, що блокада польсько-українського кордону призводить до тижневих затримок критично важливих постачань безпілотників, електроніки та пікапів для захисників.

Страждають також виробники військової техніки через затримки на межі постачання деталей для машин, а також компонентів для блоків живлення, які використовуються в двигунах безпілотників та радіостанціях.

"Підприємства не отримують достатню кількість компонентів; ланцюжки поставок порушуються. Це стосується і військової техніки та її виробництва. Щоб навіть збирати дрони в Україні, їх потрібно привозити звідкись”, – сказала Юлія Клименко, голова Комітету Ради з транспорту та інфраструктури.

Раніше Єврокомісіярозкритикувала Польщу за блокування кордону з Україною.

Источник материала
Поделиться сюжетом