Кузін озвучив імовірну причину спалаху гепатиту А на Вінниччині
Кузін озвучив імовірну причину спалаху гепатиту А на Вінниччині

Кузін озвучив імовірну причину спалаху гепатиту А на Вінниччині

Заступник міністра охорони здоров’я та головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін повідомив, що ймовірне джерело вірусу гепатиту А у Вінницькій області  – продуктові ринки. Наразі спалах захворювання ліквідовано.

Причина інфекції

За словами , джерелом інфікування були співробітники ринків. Загалом було обстежено понад 3,5 тис. осіб, які працювали у закладах громадського харчування, роздрібної торгівлі та на інших ризикованих об’єктах, зафіксовано 9 позитивних  випадків. Ці люди перехворіли на гепатит А, зараз вже отримали відповідне медичне обстеження.

Протиепідемічні заходи

Кузін також відзначив ефективну роботу команди протиепідеміологічної служби та системи охорони здоров’я щодо широкомасштабної постконтактної вакцинації.

Зараз дивляться

У регіоні було посилено протиепідемічні заходи, зокрема, тимчасово обмежили продаж товарів домашнього виробництва на ринках. Додаткові перевірки проводились на підприємствах, робота яких повʼязана з обслуговуванням населення і продуктами харчування.

Крім того, було проаналізовано якість питної води. Попри відсутність вірусу гепатиту А у воді, у Вінницькій області виявлено велику кількість відхилень за мікробіологічними показниками порівняно з середнім рівнем в Україні.

Теги по теме
Винница
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны