19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Помер зірка фільмів «Історія кохання» та «Паперовий місяць» Раян О’Ніл
Помер зірка фільмів «Історія кохання» та «Паперовий місяць» Раян О’Ніл

Помер зірка фільмів «Історія кохання» та «Паперовий місяць» Раян О’Ніл

Зірка Голлівуду 70-х років Раян О’Ніл, відомий за ролями у фільмах «Історія кохання» та «Паперовий місяць», помер у віці 82 років.

Про це про смерть актора повідомив в Інстаграмі його син Патрік О’Ніл, передає Укрінформ.

«Сьогодні мій тато мирно відійшов у вічність в оточенні люблячої команди, яка підтримувала його і любила так само, як він любив нас», – написав О’Ніл-молодший.

У Раяна О'Ніла раніше діагностували два онкозахворювання: у 2011 році в нього виявили хронічний лейкоз, а у 2012-му – рак простати.

Раян О'Ніл народився 20 квітня 1941 року в Лос-Анджелесі. Кар'єру у кіно розпочав як дублер і каскадер. З 1960 року став зніматися на телебаченні як актор. Він грав у серіалах «Недоторканні», «Театр «Дженерал Електрик», «Залиш це Біверу», «Пейтон Плейс» тощо.

Світова популярність прийшла до О’Ніла у 1970 році, коли він зіграв головну роль у фільмі «Історія кохання». За цю роботу актор був номінований на премії «Золотий глобус» і «Оскар».

Разом зі своєю десятирічною дочкою Татум О'Ніл він зіграв у фільмі «Паперовий місяць» (1973) режисера Пітера Богдановича. За цю роль дівчинка здобула "Оскар", ставши наймолодшою ​​акторкою, яка коли-небудь отримувала цю премію.

О’Ніл також зіграв головну роль у фільмі режисера Стенлі Кубрика «Баррі Ліндон» у 1975 році.

Актор був двічі офіційно одружений, він мав чотирьох дітей.

Як повідомлялося, 17 березня на 60-му році життя помер американський актор Ленс Реддік, який знявся у франшизі “Джон Вік” та серіалах “Дроти” та "CSI: Місце злочину Маямі".

Фото: Ron Galella/Getty Images

Теги по теме
Голливуд
Источник материала
Поделиться сюжетом