В енергосистемі України третій день поспіль дефіцит
В енергосистемі України третій день поспіль дефіцит

В енергосистемі України третій день поспіль дефіцит

У суботу, 9 грудня, в енергосистемі України зафіксували дефіцит. Аварійну допомогу третій день поспіль беруть у сусідніх країнах, повідомляє "Укренерго".

Зазначаєтся, що Україна через дефіцит змушена залучати аварійну допомогу від операторів системи передачі електроенергії Румунії та Польщі з 12:00 до 19:00 потужністю 300 МВт.

"Цей екстрений захід застосований для компенсації дефіциту електроенергії в енергосистемі. Головною причиною виникнення дефіциту є недостатність генеруючих потужностей", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, протягом доби один енергоблок на ТЕС вийшов в аварійний ремонт, ще один - в плановий. Кілька блоків відновлюються в прифронтовому регіоні після артобстрілів окупантів.

Ситуація ускладнює велике споживання у вихідний день. Тому українців просять бути економними.
Наразі ситуація зі світлом в Україні стабільна, відключень електроенергії немає. Але через постійні російські обстріли у прифронтових регіонах спостерігаються перебої.

Раніше, що російські війська 7 грудня, атакували теплову електростанцію (ТЕС), розташовану на сході України. За повідомленням Міністерства енергетики України, удар призвів до серйозних пошкоджень обладнання станції.

Нагадаємо, українцям рекомендують бути готовими до вимкнення світла.

Источник материала
loader
loader