Fitch підтвердило кредитний рейтинг України на рівні СС
Fitch підтвердило кредитний рейтинг України на рівні СС

Fitch підтвердило кредитний рейтинг України на рівні СС

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) України в іноземній валюті на рівні CC.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Fitch Ratings.

Підтвердження довгострокового РДЕ України в іноземній валюті на рівні «CC» відображає очікування Fitch щодо подальшої реструктуризації комерційного боргу до завершення дворічної зупинки виплат єврооблігацій 1 вересня 2024 року.

Стосовно макропрогнозу, Fitch Ratings прогнозує зростання ВВП України у 2023 році на рівні 5,1% у зв'язку з адаптацією бізнесу до умов війни та зміцненням довіри споживачів. Кількість українських біженців у 2023 році залишалась на тому ж рівні, 6,3 млн осіб за даними ООН на листопад 2023 року. У агентсві прогнозують уповільнення послідовного відновлення економіки до кінця року та очікують, що зростання ВВП у 2024 році становитиме 3,8% та 4,5% у 2025 році.

Як повідомлялось, у вересні агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг АТ «Укрзалізниця» на рівні «CC», врахувавши результати роботи перевізника у першому півріччі 2023 року, які виявилися кращими, ніж очікувалося.

Теги по теме
Украина Экономика Рейтинг ВВП
Источник материала
loader
loader