19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Арахамія заявив, що багато нардепів хочуть піти з Ради: Вже не відпускаємо
Арахамія заявив, що багато нардепів хочуть піти з Ради: Вже не відпускаємо

Арахамія заявив, що багато нардепів хочуть піти з Ради: Вже не відпускаємо

Кількість нардепів, які бажають достроково скласти свої повноваження, велика. Керівництво Верховної Ради вже “не відпускає” парламентарів. Про це голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив в коментарі телеканалу "Рада", повідомив "Інтерфакс-Україна".

- Насправді кількість людей, які хочуть піти з парламенту, набагато більша. Ми вже не відпускаємо людей... Ми говоримо, що просто не будемо за це голосувати, тому що люди мають досидіти до кінця (нинішньої каденції Верховної Ради, - Авт.) і ухвалювати необхідні для держави закони, - сказав Арахамія.

Голова фракції "Слуга народу" зазначив, що зменшення кількісного складу парламенту не може не позначатися на його діяльності. У зв'язку з новими викликами необхідно оптимізувати роботу парламенту і знизити мінімальну кількість народних депутатів у групах, "щоб зберегти ці групи, щоб парламент, умовно, до нового скликання пропрацював приблизно в тому самому структурному режимі, в якому він почав працювати".

За даними на 11 грудні, кількісний склад Верховної Ради - 400 народних депутатів (згідно із законодавством має бути 450). 8 грудня парламент достроково припинив повноваження ще трьох народних депутатів за їхнім бажанням: Максима Єфімова (група "Відновлення"), Дмитра Шпенова (позафракційний) та Віталія Данілова ("Батьківщина"). В Раді залишилась антирекордна кількість депутатів.

Теги по теме
Верховная Рада Слуга народу
Источник материала
Поделиться сюжетом