У Хабаровську вихованців дитсадка нагородили грамотами з українським тризубом
У Хабаровську вихованців дитсадка нагородили грамотами з українським тризубом

У Хабаровську вихованців дитсадка нагородили грамотами з українським тризубом

Завідувачка дитячого садка та інструктор з фізкультури, «розуміючи свою відповідальність за інцидент», написали заяви про звільнення.

В одному з дитячих садків у російському Хабаровську учасникам змагань роздали грамоти з державною символікою України — гербом та прапором. Про це пише «Медуза».

За інформацією видання, в управлінні освіти міста 11 грудня повідомили, що причиною «неприпустимої ситуації» на змаганнях, у яких брали участь вихованці кількох дошкільних закладів, стала помилка інструктора з фізкультури з дитячого садка № 122. Співробітниця дитячого садка, заявили в управлінні освіти, «завантажила шаблон грамоти в інтернеті, роздрукувала та принесла на змагання».

Грамоти були вилучені, розпочато перевірку обставин «надзвичайної події». У місцевому управлінні освіти пообіцяли провести бесіди та іспити з приводу знання російської символіки з усіма співробітниками освітніх закладів міста.

12 грудня мер Хабаровська Сергій Кравчук оголосив, що завідувачка дитячого садка та інструктор з фізкультури, «розуміючи свою відповідальність за інцидент», написали заяви про звільнення. Також Кравчук заявив, що приносить вибачення вихованцям дитячого садка №122 та їхнім батькам.

«Мною прийнято рішення про проведення додаткових заходів щодо завдань патріотичного виховання з колективами всіх дошкільних освітніх закладів міста Хабаровська», — відрапортував мер.

У російських пропагандистських ЗМІ, зауважує «Медуза», регулярно з’являються сюжети щодо скарг громадян на використання української символіки. Так, у травні цього року повідомлялося, що в Татарстані дитячий колектив виступив у костюмах жовто-синього кольору на тлі банера «Zа мир». Представникам будинку культури міста Агриз, де проходив концерт, довелося пояснювати, що жодного політичного забарвлення костюми не мали. «Випадково це все, у нас район трохи бідний, що у нас є, то й одягаємо, без політичного забарвлення», — пояснили тоді журналістам в адміністрації будинку культури.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що в тимчасово окупованому Бердянську до Дня Незалежності України місцеві встановили синьо-жовтий прапор.

Читайте також:

  • Патрон, «Москва» і бавовна: Platfor.ma випустила книгу про 50 головних символів боротьби України проти агресора
  • У Криму та на Півдні України активісти перемальовують російські воєнні символи Z на жовто-блакитні пісочні годинники

Фото: телеграм-канал «Дерзкий Хабаровск»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Россия российская агрессия
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны