Зеленський повідомив про нові пакети підтримки України
Зеленський повідомив про нові пакети підтримки України

Зеленський повідомив про нові пакети підтримки України


Президент Володимир Зеленський повернувся в Україну з закордонних відряджень і звернувся до українців зі Львова.

Президент України Володимир Зеленський повернувся в Україну після робочих візитів в Америку та Європу. За його словами, пакетів підтримки від держав-партнерів далі буде більше. Про це у п’ятницю, 15 грудня, він  під час відеозвернення.

“Справді сильний результат і для України, і для всієї Європи. Ще один крок до повноправного членства України в ЄС. Я дякую всім, хто підтримав, виконав саме те, про що ми домовлялися. Дякую всім в Україні – нашій команді, – хто зробив усе необхідне. Рекомендації Єврокомісії ми виконали. Сумніви ми зняли. Сьогодні – рішення про початок переговорів про вступ у ЄС. Після цього кроку ще будуть наступні. Це велика робота – інтегрувати державу, всі інституції, всі норми – все це до Євросоюзу. Але зробимо. Україна вже не раз доводила, на що ми здатні. Буде й інше переможне рішення – буде час, коли зможемо відсвяткувати вступ України у ЄС”, – сказав президент.

Він також подякував військовим, а також тим, хто допомагає воїнам – лікує, тренує, виробляє зброю. Він же підкреслив, що надалі підтримка нашої держави посилюватиметься. 

“Пакетів підтримки буде більше. Був хороший саміт з країнами Північної Європи. Наші друзі, я дякую вам за підтримку. Сильні рішення. Данія – новий пакет на мільярд доларів: для захисту неба, артилерія і багато чого ще. Норвегія – новий пакет, понад 400 мільйонів доларів. Зокрема ППО. Фінляндія теж готує новий пакет. Ісландія готує програму довготривалої фінансової підтримки – дуже вагому. Швеція – теж новий пакет. Є сильна заява саміту Україна плюс Північна Європа – іще один політичний снаряд, який наближає нашу перемогу. Візит в Аргентину – фактично перезапускаємо відносини з усім регіоном Латинської Америки. Дякую, що почув чіткі слова підтримки”, – сказав Зеленський.

Президент України Володимир Зеленський в німецькому місті Вісбадені провів зустріч із командуванням армії США у Європі та Африці.

Учора Зеленський побував у Норвегії, а раніше відвідав Аргентину і США. Також сьогодні президент звернувся до участників саміту ЄС, на якому вирішується питання про початок переговорів про вступ України до блоку.



Теги по теме
Владимир Зеленский Президент помощь
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader