19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Черкаські Мавпи" здобули перемогу над "Старим Луцьком" у Суперлізі Favbet
"Черкаські Мавпи" здобули перемогу над "Старим Луцьком" у Суперлізі Favbet

"Черкаські Мавпи" здобули перемогу над "Старим Луцьком" у Суперлізі Favbet

У неділю, 17 грудня, матчами у київському баблі продовжився регулярний сезон чемпіонату України з баскетболу у Суперлізі Favbet. У першій грі "Черкаські Мавпи" перемогли "Старий Луцьк" 75:63

Перед сьогоднішнім протистоянням команди у турнірній таблиці поділяли дві перемоги на користь Мавп. Тож фаворитами поєдинку виглядали саме вони, проте Старий Луцьк друге коло першості розпочав з двох перемог у трьох матчах, а сьогоднішній успіх команди впритул наближав її до суперника.

Однак дебют поєдинку набагато краще за свого суперника провели Мавпи. Вже у стартовій чверті їхній гандикап досяг майже півтора десятка очок - 31:17. Черкаси у цей ігровий відрізок значно перевершували номінальних господарів паркету в точності двоочкових та триочкових кидків (в обох компонентах він перевищував 50 відсотків), боротьбі під щитами та руху м'яча.

Старий Луцьк у відповідь організував вражаючий ривок 17:4 у першій п'ятихвилинці другої чверті, максимально наблизившись до суперника – 34:35. Команді Дмитра Чайковського почали вдаватися атаки з-за периметра (5 успішних спроб з 8 за 15 хвилин матчу). Мавпи в цьому компоненті були також успішні, і два поспіль дальні влучання Новікова і Далкорта дозволили команді знову відірватися від Старого Луцька, хоч і не так далеко, як на старті протистояння. На велику перерву підопічні Артема Сліпенчука також зуміли піти у статусі лідера – 46:39.

Після відпочинку Мавпи лише за кілька хвилин зуміли повернути свою перевагу на позначку "10+", яку вперше досягли ще у стартовій чверті. Підопічні Артема Сліпенчука продовжували перевершувати лучан за влучнiстю кидкiв з гри, кількістю підбирань та результативними передачами. Перед останньою перервою гандикап Мавп досяг двох десятків пунктів, який зробив їх явним фаворитом протистояння.

У заключній десятихвилинці клуб із Черкас довів гру до переможного завершення, хоча програв цю чверть. Пiдсумковий рахунок – 75:63 на користь Мавп. Для них ця перемога стала восьмою у чемпіонаті, у Старого Луцька залишилося п'ять.

У переможцiв 18 очок набрав Роман Новiков. У Андрія Агафонова 15 очок та 8 пiдбирань.

Найрезультативнішим гравцем Старого Луцька став Стейсi Томас - 13 очок. На очко менше набрали капiтан команди Володимир Коцько та Євген Коровяков.

Завтра, 18 грудня, на Черкаські Мавпи чекає протистояння з господарями бабла Київ-Баскетом, а Старий Луцьк - з одеською БІПОЮ.

Суперліга. Регулярний чемпіонат

Київ, ПС Венето

Старий Луцьк — Черкаські Мавпи 63:75 (17:31, 22:15, 6:21, 18:8)

Старий Луцьк: Томас 13 + 5 підбирань, Коцько 12 + 5 підбирань + 3 передачi, Мусієнко 10 + 5 підбирань, Панфілов 8 + 3 передачi, Дюпін 2 – старт; Коровяков 12, Марків 3, Бедлінський 3, Прозапас 0 + 3 передачi, Алтухов 0, Глушко 0.

Черкаські Мавпи: Новіков 18 + 7 підбирань, Агафонов 15 + 8 підбирань, Далкорт 13 + 3 перехоплення, Бун Джуніор 6 + 7 передач + 3 блокшоти, Кальніченко 6 – старт; Руслов 9, Скіра 8 + 12 пiдбирань, Кузнецов 0, Назаренко 0, Упир 0, Мiтiрiч 0.

Источник материала
Поделиться сюжетом