Василь Горбаль і його зв’язок з держзрадником Дубінським
Василь Горбаль і його зв’язок з держзрадником Дубінським

Василь Горбаль і його зв’язок з держзрадником Дубінським

Член ради НБУ Василь Горбаль у телефонній розмові підтвердив, що він є подільником нардепа-зрадника Олександра Дубінського і зізнався, що сам чекає на арешт.

Минулого тижня, на одному з телеграм каналів-мільйонників було опубліковано запис розмови члена ради НБУ, колишнього регіонала, Василя Горбаля із чоловіком, що представився Костянтином, який телефонує «по просьбе Александра Анатольевича».

З розмови стає зрозуміло, що йдеться про Олександра Анатолійовича Дубінського, який наразі перебуває в СІЗО по обвинуваченню у державній зраді. Костянтин просить Василя Горбаля про допомогу, а горбаль, в свою чергу, вимагає підтверджень того, що Костянтин дійсно є людиною Дубінського.

При цьому, в ході розмови Горбаль прямо підтверджує свій зв’язок і співпрацю із Дубінським та ділиться із Костянтином інсайдом: «… тем более, я вам скажу следующее мне один наш общий знакомый, Михаил Юрьевич Бродский сказал, что даже меня есть планы подтянуть» - каже Горбаль. І продовжує: «Учитывая наши приятельские нормальные отношения и общение… я так понимаю, кому-то не сильно это нравилось».

Судячи з усього, «нормальні приятельські стосунки і спілкування» - це евфемізм для чогось більшого. Адже, ймовірно, саме через Горбаля зрадник Дубінський отримував інформацію про ситуацію в українській фінансовій системі, якою користувався у власних інтересах та інтересах Російської Федерації.

Василь Горбаль – колишній «регіонал», що був депутатом трьох скликань Верховної Ради України, а також, у 2010 році, за призначенням Віктора Януковича, став губернатором Львівської області. З цієї посади він був знятий рішенням Президента, після оголошення йому недовіри депутатами Львівської обласної ради.

16 вересня 2020 року Верховна Рада затвердила кандидатуру Василя Горбаля на посаду члена Ради Національного банку України, на якій він перебуває і зараз, маючи доступ до чутливої фінансової інформації та державних таємниць.

Олександр Дубінський – один з найодіозніших депутатів Верховної Ради, який вже багато років системно висловлює свою антиукраїнську позицію, розповсюджує фейки та проросійські наративи.

Не зважаючи на те, що в Україні, до недавнього часу, Дубінському все сходило з рук, у світі його підривна діяльність була очевидною. Дубінський став одним з семи українців, проти яких США запровадили санкції у січні 2021 року, звинувативши їх у тому, що вони були «частиною пов’язаної з Росією мережі зовнішнього впливу», яка поширювала «оманливі та необґрунтовані звинувачення щодо політичного кандидата у США». Будучи частиною так званої «справи Деркача», та отримавши санкції від США, Дубінський, на відміну від інших фігурантів цієї справи, якимось чином уникнув наслідків для себе в Україні. Всі ці роки, і навіть після початку повномасштабного вторгнення, Дубінський продовжував поширювати фейки про найвище військово-політичне керівництво та топ-чиновників України.

Проте, нарешті і в українських правоохоронців дійшли руки до Олександра Дубінського. 14 листопада 2023 року йому обрали запобіжний захід — 60 діб у СІЗО без альтернативи застави. Йому висунуто підозру у державній зраді. В СБУ заявили, що Дубінський дискредитував Україну у світі, отримував за це гроші з Росії та робив це у складі організації, сформованої розвідкою РФ.

Власне, на фоні цієї історії захвилювалися поплічники скандального депутата Дубінського. Всі ті, хто тими чи іншими діями допомагав йому працювати на користь Росії. Наприклад, «зливали» фотографії або скан-копії закритих документів різних державних установ та інституцій: такими «злитими» документами повний телеграм-канал Олександра, і також він часто показує (і тенденціозно інтрепретує їх) у своїх прямих ефірах.

Зрозуміло, що доводити причетність чи непричетність тих чи інших посадовців до підривної діяльності Олександра Дубінського – це справа СБУ. Проте, хочеться сподіватися, що слідство буде детальним і прискіпливим, та зможе виявити якомога більше щупальців злочинної організації та її поплічників.

Очевидно, чим довше Україна терпить регіоналів, державних зрадників і російських шпигунів у своїх державних органах, тим важчою і пізнішою буде наша перемога.

Источник материала
Поделиться сюжетом