На базі Коломийської лікарні відкрили реабілітаційне відділення
На базі Коломийської лікарні відкрили реабілітаційне відділення

На базі Коломийської лікарні відкрили реабілітаційне відділення

На Прикарпатті на базі Коломийської центральної районної лікарні відкрили реабілітаційне відділення для комплексної реабілітації військових і цивільних.

Про це повідомила у Фейсбуці начальник Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, передає Укрінформ.

“Ще одне реабілітаційне відділення на Прикарпатті. Цього разу – на базі Коломийської ЦРЛ, де для комплексної реабілітації військових та цивільних розгорнули 30 ліжок”, - поінформувала Онищук.

За її словами, послуги з реабілітації надаватимуть понад 20 медиків, серед яких троє лікарів фізичної та реабілітаційної медицини і пʼятеро ерго- та фізичних терапевтів. Також у відділенні працюватиме терапевт мови та мовлення.

Начальник ОВА зазначила, що у приміщенні відділення зроблено капітальний ремонт, обладнано спеціальними тренажерами для ефективного відновлення.

Від початку року у цій лікарні реабілітацію пройшли вже понад 300 осіб, 157 з них – військові.

Онищук уточнила, що на Прикарпатті 15 закладів охорони здоров’я, які уклали договори з НСЗУ про надання медичних послуг за пакетом “Реабілітаційна допомога дорослим та дітям в стаціонарних умовах”, і 21 медзаклад, де реабілітацію проводять в амбулаторних умовах.

Як повідомляв Укрінформ, на базі Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни будують новий лікувально-реабілітаційний корпус.

Теги по теме
Медицина
Источник материала
loader
loader