20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Запахи Різдва та Нового року. Як зробити ароматизатор у домашніх умовах
Запахи Різдва та Нового року. Як зробити ароматизатор у домашніх умовах

Запахи Різдва та Нового року. Як зробити ароматизатор у домашніх умовах

Вдихаючи аромат мандаринів або ялинки, одразу переносишся у вир святкової атмосфери. Тож створюючи передноворічний настрій в оселі, не забудьте попіклуватися й про запахи – це точно налаштує на потрібну хвилю. Як зробити ароматизатор у домашніх умовах з різдвяними нотками цитрусових, печива, какао, що для цього знадобиться, покрокова інструкція приготування та як правильно поставити аромадифузор у квартирі – читайте у матеріалі Фактів ICTV.

Які запахи для ароматизатора краще обрати

Запахи за їхнім впливом на організм діляться на тонізуючі, розслаблюючі та антисептичні.

До тонізуючих належать ароматизатори з евкаліптом, цитрусовими, розмарином. Якщо хочете відчути після важкого трудового дня умиротворення, зупиніть вибір на розчині з лавандою, ялицею, м’ятою. Антисептичні властивості мають концентрати, у складі яких міститься чебрець, кедр, олія чайного дерева.

Зараз дивляться

Коли хочеться створити новорічну та казкову атмосферу, то для дифузора краще обирати всі нотки цитрусових – від мандарина до лимона, аромати запашного какао та солодкого печива. Різдвяний настрій також вмикають запахи спецій – кориці, гвоздики, мускатного горіху. Вони мають дуже теплі відтінки та асоціюються з домашнім затишком та обіймами.

Як зробити ароматизатор в домашніх умовах

Є декілька способів підняти новорічний настрій за рахунок запахів. Можна прикрасити ялинку мандаринками чи ароматними ялиновими шишками. Такий запах триматиметься довго і наповнюватиме квартиру магією свята.

Фото: pixabay

Також можна піти на кухню, замісити тісто на печиво, додати туди корицю та поставити у духову шафу. Але обережно – цей запах може притягнути, наче магніт, не лише настрій, а й охочих поласувати смачненьким. На додачу зваріть глінтвейн зі спеціями.

Підняти хвилю передчуття Нового року здатні і свічки із ароматом ялини, цитрусових та кориці. Такий ритуал створить магічну атмосферу дива у вашій оселі.

Фото: pixabay

Звісно, можна купити ароматизатор у магазині, але навіщо, якщо його можна створити власноруч й самим цим процесом наповнити серце відчуттям новорічного дива.

  • Водяна баня

Тож для приготування ароматизатора в домашніх умовах, закип’ятіть воду, додайте туди шкірки лимона, апельсина, грейпфрута, можна вкинути дрібку духмяних спецій та паличку кориці, цей аромат триматиметься кілька днів у вашій оселі.

  • Композиція з ефірних олій

Якщо є ефірна олія із будь-яким різдвяним запахом, можна накапати кілька крапель на ватний диск і покласти такий ароматизатор на підвіконня. І у вашій оселі запанує дух Різдва.

А можна власноруч створити ароматизатор не гірший за магазинний. Як це зробити – покрокову інструкцію читайте далі.

Крок 1. Підготовка.

Для аромадифузора візьміть красиву ємність, але обов’язково з вузькою горловиною, рослинну олію, ефіри, спирт або горілку та бамбукові палички.

Крок 2. Наповніть ємність.

Наповніть сосуд рафінованою рослинною олією. Вона повинна бути без запаху

Крок 3. Додайте ефірні олії.

Додайте у ємність з рослиною олією кілька крапель ефірів. На кожні 100 мл знадобиться приблизно 25-30 крапель.

Ви можете робити аромат сильнішим або тоншим. Що більше додасте ефірної олії, то сильніше пахнутиме композиція.

Крок 4. Додайте спирт або горілку.

Двох чайних ложок спирту буде достатньо. Горілки ж знадобиться трохи більше – дві столові ложки.

Крок 5. Добре перемішайте суміш.

Крок 6. Вставте в отриману суміш палички та поставте дифузор у приміщенні.

І пам’ятайте – флакон має бути заповнений не менше, ніж на 2/3.

Також можна зробити ароматизатор з ефірними оліями у пульверизаторі. Для цього додайте у воду в розприскувачі кілька крапель ефірної олії та соку лимона. Далі ретельно струсіть й розпиліть отриману рідину у приміщенні.

Особливість цього ароматизатора полягає в тому, що він легко осідає на поверхнях і не потребує додаткового прибирання.

  • Аромокаміння

Для приготування такого ароматизатора візьміть 600 г борошна, 1 кг солі, 5 ст. л крохмалю й 200 мл гарячої води. Розчиніть харчовий барвник бажаного кольору у воді й змішайте з рештою складників. Замість барвника можна взяти звичайні фарби для творчості, наприклад гуаш.

Замішайте туге тісто, поділіть на невеликі порції та сформуйте з них камінчики. На кожен нанесіть 2-3 краплі будь-якої ефірної олії і залиште їх висихати.

Розкладіть аромокаміння по кілька штук у всьому домі. З часом, коли вони втратять запах, знову нанесіть на них по кілька крапель ефірної олії.

Як правильно розставити аромадифузор у квартирі

Зазвичай ємність з ароматичною рідиною розміщують у вітальні, спальні та ванній кімнаті. Можна ставити аромадифузор в офісі. Краще дифузор з ароматом встановити в центральній частині приміщення або у вхідній зоні.

Фото: depositphotos

Температура повітря у приміщенні може впливати на інтенсивність запаху. У теплій оселі аромат поширюватиметься інтенсивніше через швидке випаровування ароматичної рідини. Не рекомендується ставити дифузор поруч із прямими джерелами тепла, сонячного світла, оскільки це збільшить швидкість випаровування аромату.

Щоб регулювати силу ароматизації, можна не тільки змінювати кількість паличок, а й час від часу перевертати їх. Ця нескладна дія дасть змогу домогтися яскравішого ефекту. На насиченість запаху впливає також довжина і товщина паличок: чим більша величина цих параметрів, тим сильніша ароматизація.

До речі, раніше Факти ICTV писали, перед встановленням.

Теги по теме
Праздники Рождество
Источник материала
Поделиться сюжетом