2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Допомога Україні потрібна вже зараз: світові лідери відреагували на масований обстріл
Допомога Україні потрібна вже зараз: світові лідери відреагували на масований обстріл

Допомога Україні потрібна вже зараз: світові лідери відреагували на масований обстріл

Світові лідери відреагували на масовану ракетну та дронову атаку Росії проти України. Вони закликають, що необхідно прискорити надання допомоги Збройним силам України.

Потрібно скорити допомогу Україні

Відповідну заяву зробила посол США в Україні Бріджит Брінк. Вона звернула увагу, що важливо надати Україні додаткове фінансування для захисту від російських обстрілів. На її думку, цей крок потрібен вже зараз, щоб продовжувати боротьбу.

– Це те, що українці побачили на своїх телефонах вранці: мільйони людей, жінок і дітей перебувають у бомбосховищах через те що Росія обстрілює всю країну ракетами. Україна потребує фінансування вже зараз, щоб продовжити боротьбу за свободу від такого жаху в 2024 році, – стверджує вона.

Брінк додала скріншот, на якому можна побачити кількість повітряних тривог у Києві протягом ночі.

Зараз дивляться

Воєнні злочини Росії

Атака на цивільну інфраструктуру є воєнним злочином. Посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс зазначив, що отримав повідомлення про обстріли пологового будинку, житлових будинків, торговельних центрів, залізничних станцій.

– Росія здійснила чергові підступні атаки по всій Україні. Атака на цивільну інфраструктуру є воєнним злочином, – звернув увагу він.

Підтримка необхідна вже зараз

Україна має отримати всю фінансову та військову допомогу вже зараз, бо це єдиний спосіб зупинити війну та атаки на цивільні об’єкти, вважає президент Латвії Едгарс Рінкевичс.

– Повна солідарність з Україною в цей важкий час, – наголосив латвійський лідер.

Латвія продовжить наполегливо працювати над тим, щоб Україна отримувала всю необхідну підтримку. На цьому акцентувала прем’єр-міністр Латвії Евіка Сіліня, коментуючи масовану ракетну атаку РФ по Україні.

Фото: ДСНС

Світ має допомогти

Світ має підтримати перемогу України та притягнути Москву до відповідальності за воєнні злочини, скоєні в Україні, зазначають у Міністерстві закордонних справ Естонії.

Посольство Японії в Україні теж засудило масовану повітряну атаку Росії по Україні. Там стверджують, що підтримка Японії перед обличчям жорстокого ворога є непохитною.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Цілі Росії не змінилися

Президент Молдови Мая Санду вважає, що необхідно ще більше посилення Україні системами ППО через російські повітряні атаки по мирних містах.

– Ця агресія підкреслює нагальну необхідність посилення спроможностей протиповітряної оборони України для захисту життя людей, – стверджує вона.

Сьогоднішній масований обстріл – це нагадування про те, що цілі Росії не змінилися, стверджує прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас. За її словами, Москва прагне знищити Україну.

– Не дозволити агресії окупитися має вирішальне значення для європейської та глобальної безпеки, – переконана вона.

Фото: Одеська ОВА

Як змусити припинити терор

Відповіддю міжнародної спільноти на масовані ракетні атаки Росії має стати безперервна фінансова та військова підтримка України. На цьому акцентує міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

– Мільйони українців прокинулися від гучних вибухів. Я хотів би, щоб вони були чутні в усьому світі. У великих столицях, штаб-квартирах і парламентах, які зараз обговорюють подальшу підтримку України. У всіх редакціях, які пишуть про “втому” чи нібито готовність Росії до “переговорів, – стверджує очільник МЗС.

Кулеба переконаний, Росія показала, що хоче насправді сказати. На його думку, єдиною відповіддю повинна бути безперервна, потужна, довгострокова військова та фінансова допомога Україні. Він вірить, що вогнева міць змусить припинити терор РФ.

Теги по теме
Дмитрий Кулеба
Источник материала
Поделиться сюжетом