Хто така Соня Морозюк, яка заручена з сином затриманого корупціонера: картини за $10 тисяч, пропозиція у Венеції та колаби з зірками
Хто така Соня Морозюк, яка заручена з сином затриманого корупціонера: картини за $10 тисяч, пропозиція у Венеції та колаби з зірками

Хто така Соня Морозюк, яка заручена з сином затриманого корупціонера: картини за $10 тисяч, пропозиція у Венеції та колаби з зірками

Українська художниця, авторка модної виставки "Мазня" та багатьох муралів Соня Морозюк потрапила у корупційний скандал, оскільки, як стверджується, дотична до сімʼї фігуранта справи про хабар. Мова йде про львівського підприємця Ігоря Гринкевича.

За даними "Української правди", його затримали за спробу підкупити одного із керівників Головного слідчого управління ДБР. За $500 тис. бізнесмен-будівельник просив повернути майно, яке знаходиться на території митного поста "Чайки" Київської митниці.

Ця історія ніяк не торкалася Морозюк, поки в Facebook журналіст Євген Плінський не нагадав, що Гринкевич – її майбутній свекр.

Родинні звʼязки

Художниця заручена з сином львівського підприємця Романом. Він позиціонує себе як волонтер та керує благодійною організацією "Благодійний фонд "Hope UA", за що в грудні 2022 року отримав нагороду. Цікавий факт: на відкритті виставки "Мазня" Соня зробила кошти, які передала саме цьому благодійному фонду, пише Tabloid.

Роман Гринкевич, як стверджує Плінський, цієї осені виїхав з України до Венеції на волонтерських засадах, а заодно і зробив Морозюк пропозицію.

Фото з обручкою вона опублікувала в жовтні 2023 року. Пізніше в соцмережах зʼявилася світлина художниці та сина фігуранта корупційної справи на виставці "Мазня" зі зворушливим підписом.

Євген Плінський натякнув, що на "розкрутку" ще зовсім молодої художниці пішли чималі гроші, а спонсором, з його слів, став Роман Гринкевич.

"Виявилось, що Соня – наречена нашого "героя" Роми Гринкевича, для якого "Мазня" стала головним інвестиційним проектом. Зароблені на корупційних підрядах Міноборони гроші Рома тупо вкладав в Соню. Мільйони оборонних гривень вкладались в молоду дівчину, її творчість та успішний успіх. Замість дронів для ЗСУ, купувались годинники, замість тепловізорів – прикраси Cartier, замість пікапів – нові тачки для нареченої", – написав журналіст.

Реакція художниці

Після оприлюднення цієї інформації Соня Морозюк закрила профілі в соцмережах та вирішила не коментувати скандал взагалі.

Інститут проблем сучасного мистецтва НАМ України не зміг залишитися осторонь та закрив виставку художниці "у зв’язку із значною кількістю суперечливих реакцій, що вийшли поза межі мистецтвознавчої дискусії".

Що відомо про Соню Морозюк та її колаборації

Додамо, що 24-річна Соня Морозюк, хоч тримала обранця в таємниці, статки свої ніколи не ховала. На її сторінці безліч фото з прикрасами за тисячі доларів, новими ґаджетами, величезними букетами та іншими атрибутами лакшері-життя.

З художницею спрівпрацюють українські зірки, тож вона має немало знайомств з "елітою" українсього шоубізу. Як пише "Культурна прачечна", Морозюк співпрацювала з "Голосом країни", Укрпоштою, Русланом Багінським, Сергієм Притулою, Наталією Могилевською тощо.

На відкритті виставки "Мазня" зібралися гімнастка Анна Різатдінова, співачка TAYANNA, прима-балерина Христина Шишпор, телеведуча Маріна Арістова, блогерка Анна Алхім та інші.

Скільки коштують роботи художниці

Блогер Ваня Рассел, який спеціалізується на тематиці шоу-бізнесу, в своєму Telegram-каналі в жовтні цього року стверджував, що Морозюк "штучно розпіарена", а її роботи – написи українською та російською мовами на білому чи кольоровому тлі – коштують близько 10 тисяч доларів.

Раніше цінник був набагато скромніший – близько 500 доларів.

OBOZ.UA також писав, що в серпні цього року Морозюк влаштувала артперформанс перед центральним входом у київський торгово-розважальний центр Gulliver.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом