В УЦОЯО назвали дати проведення сертифікації вчителів
В УЦОЯО назвали дати проведення сертифікації вчителів

В УЦОЯО назвали дати проведення сертифікації вчителів

Деталі повідомила начальниця відділу сертифікації педагогічних працівників УЦОЯО Юлія Романенко.

В УЦОЯО назвали дати проведення сертифікації вчителів

Так, незалежне тестування вчителів початкових класів, а також математики та української мови та літератури, які викладають у 5 – 6 класах, відбудеться 9 березня. Натомість тестування вчителів навчальних предметів історичної та громадянської галузі – 14 вересня 2024 року.

Зауважимо, що взяти участь у сертифікації у цьому році зможуть 1500 вчителів початкової ланки, по 1000 викладачів української мови та математики, та 500 вчителів історії.

Розпочати підготовку до сертифікаційного тесту вони можуть заздалегідь, ознайомившись з прикладами тестів, які використовували у попередні роки.

Зазначимо, що 2024 року обсяг сертифікаційного тесту для вчителів математики і початкових класів зменшать.

Хто може пройти сертифікацію у 2024 році

На 2024 рік МОН поширило зовнішнє оцінювання професійних компетентностей на вчителів, які викладають такі предмети й курси:

  • всесвітньої історії;
  • вступу до історії України та громадянської освіти;
  • громадянської освіти;
  • історії України;
  • основ правознавства.

Реєстрація для участі в сертифікації відбудеться з 15 до 30 січня 2024 року у два етапи. Про особливості реєстрації можна дізнатися на сайті УЦОЯО.

У Міносвіти також повідомляли, що педагоги, які успішно пройдуть сертифікацію, отримуватимуть доплату в розмірі 20% до посадового окладу протягом строку дії сертифіката – трьох років.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны