2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Головні новини за 5 січня: мобілізація за датою народження, "війна для бідних" та модифіковані "шахеди"
Головні новини за 5 січня: мобілізація за датою народження, "війна для бідних" та модифіковані "шахеди"

Головні новини за 5 січня: мобілізація за датою народження, "війна для бідних" та модифіковані "шахеди"

Мілованов запропонував мобілізувати українців за датою народження: "Тарологів підключити..."

В Україні триває загальна мобілізація та військовий стан. У деякі періоди мобілізаційні процеси то посилюються, то навпаки "тухнуть". Це на собі відчувають чоловіки військовозобов'язаного віку, котрі стежать за актуальними новинами.

Сьогодні в Україні будь-який громадянин чоловічої статі віком від 18 до 60 років може отримати повістку. Однак, як заявляють військові експерти, необхідно посилювати процеси призову до армії.

Одну ідею подав колишній міністр економіки Тимофій Мілованов. Ідея в тому, щоб зробити мобілізацію справедливою через лотерею чи жеребкування. Про це Мілованов написав у мережі Facebook.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Перерахунок пенсій залежатиме від кількох умов: як підвищуватимуть виплати працюючим пенсіонерам

У березні минулого року держава проводила індексацію пенсій. У квітні підвищення виплат торкнулося працюючих пенсіонерів.

У Міністерстві соціальної політики пояснили, як відбувається перерахунок виплат для пенсіонерів, які все ще працюють. Якщо громадянин після призначення пенсії продовжив роботу, при перерахунку враховують останні 24 місяці страхового стажу, незалежно від перерв роботи. Перерахунок провадиться з доходу за яким було обчислено основну пенсію.

Якщо є бажання пенсіонера, перерахунок здійснюватиметься із заробітної плати за період страхового стажу. При цьому застосовується показник середньої заробітної плати, який буде враховано під час призначення пенсії.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Атаки стануть більш масованими: окупанти модифікували "Шахеди"

Росія постійно намагається перемогти у "війні технологій" і постійно покращує свою зброю. окупанти налаштували виробництво дронів, які щодня летять на нашу країну та знайшли спосіб, як за один раз випускати більше безпілотників.

На одному з їхніх пропагандистських каналів показали ролик із модифікованим "Ланцетом".

У ньому розповідається про те, що окупанти удосконалили пускову систему дронів для групового удару, яка може одночасно випускати по кілька безпілотників. Вони назвали його індивідуальним пусковим контейнером.

Шахеди. Фото скріншот Telegram

Війна лише для бідних: як люди відреагували на пропозицію відкупу від мобілізації

В Україні серйозно обговорюють ситуацію, чи справді від мобілізації можна буде відкупитися через сплату високих податків. Ті, хто хоче та сплачує податки щомісяця. Ці новини призвели до широкої реакції суспільства та різні експерти висловлюються з цього приводу.

Так, хтось припускає, що сума в 6000 гривень буде прийнятною для того, щоб сплатити цей податок і отримає відстрочку від мобілізації. Хтось висловлює, що ця сума дорівнюватиме 12 тисяч, а Мар'яна Безугла взагалі влаштувала опитування у своєму Facebook, де запитала, чи українці підтримають таку можливість у суму 200 тисяч гривень.

Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube

Тілесні вправи, спільні лазні та робота з тінню: кияни влаштували "голу" вечірку на Закарпатті

По соцмережах розлетілося відео, на якому було видно, як на одній із баз відпочинку танцювало багато оголених чоловіків та жінок. Українці були шоковані такими розвагами у розпал війни.

Всі деталі "голої вечірки" розповів журналіст Віталій Глагола на своїй сторінці у Telegram.

Він повідомив про те, що вечірку організував киянин Андрій Утенков у конференц-залі еко-курорту "Изки" у Закарпатті.

Голі вечірки на Закарпатті. Фото Telegram

Источник материала
Поделиться сюжетом