"The New Orc Times": мережа захейтила відоме ЗМІ через підігрування пропаганді Кремля
"The New Orc Times": мережа захейтила відоме ЗМІ через підігрування пропаганді Кремля

"The New Orc Times": мережа захейтила відоме ЗМІ через підігрування пропаганді Кремля

У соцмережі X (раніше Twitter) видання The New York Times назвали "The New Ork Times", обігравши слово "орк", яке було популярним визначенням російських окупантів на початку повномасштабного вторгнення.

Подробиці скандалу

Хвиля мемів почалася після статті The New York Times про недовіру українців до національного телемарафону та "українську пропаганду".

До медіа почали ставити запитання, чи планує воно писати щось про ракети "Кинджал", які Росія останніми днями спрямовує у житлові будинки українців.

Також у мережі почали висміювати діяльність одного з авторів The New York Times Івана Нечепуренка, який днями видав цілу статтю про "обстріл Бєлгорода" і загалом полюбляє писати про Путіна та російських активістів.

Виявилося, що ще минулого літа один з українських користувачів назбирав ціле пропагандистське портфоліо Нечепуренка.

Тепер у соцмережі X активно звинувачують у підіграванні російській пропаганді.

Наразі хештег #NewOrcTimes вже вивели в тренди. За допомогою штучного інтелекту користувачі генерують зображення, на якому орк читає відоме усім видання.

Чому багатьох обурює діяльність The New York Times

  • Видання вже не вперше потрапляє у скандали з подібними випадами у бік України. Зокрема, у грудні The NYT опублікували матеріал нібито з посиланням начебто на військових ЗСУ. У публікації вони називали наступ на лівому березі Дніпра "жорстоким і марним".
  • Командир роти "Птахи Мадяра" Роберт Бровді ("Мадяр") обурився скандальним матеріалом і звинуватив американську газету в злочинному маніпулюванні в гонитві за сенсацією та гонорарами.
  • В останніх матеріалах про масовані обстріли України журналісти видання ледь не в кожному абзаці говорять і про "атаки на Росію", тим самим ставлять ситуацію в один ряд, наводять дані Кремля без жодного аналізу і цитують цинічні заяви Путіна про "помсту".
Теги по теме
Скандал
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны