20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Тривожне зростання захворювань дихальних шляхів: ВООЗ рекомендує знову носити маски
Тривожне зростання захворювань дихальних шляхів: ВООЗ рекомендує знову носити маски

Тривожне зростання захворювань дихальних шляхів: ВООЗ рекомендує знову носити маски

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) закликала відновити деякі карантинні заходи, зокрема, носіння масок, на тлі зростання захворюваності на Covid-19 та інші хвороби, пов’язані з дихальними шляхами.

Про це в соцмережі X заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус.

Зростання захворювань у багатьох країнах

– Захворювання дихальних шляхів, спричинені Covid-19, грипом та іншими патогенами, зростають у багатьох країнах упродовж кількох тижнів, і очікується, що ця тенденція продовжиться після завершення свят, – ідеться в повідомленні.

Зараз дивляться

Маски, провітрювання, дистанції

Гендиректор ВООЗ порекомендував людям використовувати маски, провітрювання приміщень і дотримання дистанції, щоб зменшити вплив вірусів, а також переконатися, що щеплення проти Covid-19 і грипу зроблені.

Крім того, Гебреісус закликав уряди країн забезпечити доступ населення до надійних тестів, методів лікування та вакцинації, особливо для тих, хто перебуває в групі ризику.

Також ВООЗ просить продовжити спостереження і звітність, щоб відстежувати еволюцію коронавірусу та інформувати про це населення.

Статистика ВООЗ

За даними ВООЗ, за 28 днів, з 20 листопада до 17 грудня 2023 року, кількість нових випадків захворювання зросла на 52% порівняно з попереднім 28-денним періодом, коли було зареєстровано понад 850 тис. нових випадків.

Теги по теме
Коронавирус ВОЗ
Источник материала
Поделиться сюжетом