У Києві з 11 по 14 січня пройдуть безкоштовні екскурсії та лекції
У Києві з 11 по 14 січня пройдуть безкоштовні екскурсії та лекції

У Києві з 11 по 14 січня пройдуть безкоштовні екскурсії та лекції

У Києві з 11 по 14 січня проведуть п’ять безоплатних екскурсій і три лекції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Заходи триватимуть з четверга по неділю. Місця зустрічей вказані в реєстраційних анкетах.

На лекції "Київ: пам’ятники доби Незалежності", яка розпочнеться у п’ятницю, 12 січня, о 12:00 (реєстрація), слухачі познайомляться з історією створення скульптур та пам’ятників, що були споруджені в центрі Києва протягом усіх років Незалежності України.

Під час лекції "Київ у вирі загадок Другої світової війни", у п’ятницю, 12 січня, о 14:00 (реєстрація) учасники дізнаються, що відомості про Другу світову війну містять у собі чимало загадок, а також цікаві факти про події того часу.

Лекція "Невідомі кияни, яких знає весь світ", що розпочнеться у неділю, 14 січня, о 12:00 (реєстрація), присвячена видатним особам, народженим у Києві, які своєю діяльністю і досягненнями прославили місто на всесвітньому рівні.

Під час екскурсії "Як козаки та магістрат на Подолі жили" у четвер, 11 січня, о 12:00 (реєстрація), можна буде відкрити для себе таємниці середньовічного Подолу та дізнатися про традиції київського самоуправління.

Екскурсія "Київ: стежиною воєнної історії", яка розпочнеться у четвер, 11 січня, о 15:00 (реєстрація), познайомить з низкою об’єктів мілітарної історії Києва, а також розкаже про події багаторічної боротьби за незалежність України, що триває й донині.

Під час екскурсії "Все починається з Університету", яка відбудеться у п’ятницю, 12 січня, о 14:30 (реєстрація), учасники дізнаються про те, як Київський національний університет імені Тараса Шевченка дав початок розбудові нового кварталу Києва, а також ознайомляться з історією створення навколо Червоного корпусу парку та ботанічного саду.

Екскурсія "Київ незламний", яка почнеться у суботу, 13 січня, о 12:00 (реєстрація), познайомить з історією воєнного Києва – з часів Другої Світової війни і до сьогоднішнього повномасштабного вторгнення РФ.

На екскурсії "Зустріч на Майдані Різдва", яка відбудеться у суботу, 13 січня, о 12:00 (реєстрація), під час прогулянки Поштовою площею можна дізнатися, чому вона мала назву "Майдан Різдва", відкрити для себе особливості прилеглих вулиць, дослідити розвиток цього району, а також надихнутися величними видами Дніпра, мостів та островів столиці.

Реєстрація на екскурсії обов’язкова, кількість місць обмежена. Учасники отримають підтвердження реєстрації телефонним дзвінком або SMS-повідомленням.

Екскурсійні маршрути розроблені відповідно до умов воєнного стану, тому в разі оголошення повітряної тривоги всі учасники екскурсії зможуть пройти в укриття, що розташовані неподалік.

Як повідомляв Укрінформ, у Музеї Києва до 4 лютого триває виставка старовинних ялинкових прикрас і різдвяних артефактів.

Фото: КМДА

Теги по теме
Киев
Источник материала
loader
loader