12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Києві знайшли мертвою ексзаступницю генпрокурора та її доньку: усі подробиці
У Києві знайшли мертвою ексзаступницю генпрокурора та її доньку: усі подробиці

У Києві знайшли мертвою ексзаступницю генпрокурора та її доньку: усі подробиці

У середу, 10 січня, у Києві знайшли мертвою колишню заступницю генерального прокурора України Ольгу Михайлівну Колінько – тіло жінки виявили у її квартирі. Мертвою також була знайдена донька Колінько Ярослава – вона проживала у квартирі поруч із матірʼю, там і було виявлено її тіло. 

Як повідомили OBOZ.UA в Департаменті комунікації НПУ, обидві квартири були зачинені зсередини. На тілах Колінько та її дочки не було ознак насильницької смерті. 

За попередніми даними, жінки померли в різний час: мати приблизно два місяці тому, а донька близько трьох тижнів тому.

Їхні тіла передали на судово-медичну експертизу, яка встановить причини смерті обох громадянок. Після отримання результатів СМЕ будуть ухвалюватися подальші процесуальні рішення. 

Як пише ZN.UA, тіло Ольги Колінько знайшли після того, як працівники ЖЕКу у присутності поліції зламали двері її житла. Їх викликали сусіди жінки через те, що напередодні по стояку почала текти вода, а власники не відчиняли двері.

Що відомо про Ольгу Колінько

71-річна Ольга Колінько протягом багатьох років тяжко хворіла і тому не виходила на вулицю. За нею доглядала донька, яка проживала в сусідній квартирі, що також належала родині Колінько.

Ольга Колінько двічі обіймала посаду заступниці генерального прокурора України – з 1993 по 2000 і з 2003 по 2005 роки. Із 2001 до 2003 року вона очолювала Комітет з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією за президентства Леоніда Кучми.

Колінько була однією із головних слідчих у гучній справі колишнього прем’єр-міністра України Павла Лазаренка. Також вона вела справи проти колишнього віце-спікера Олександра Ткаченка, депутата та т.в.о. прем'єр-міністра України Юхима Звягільського, особистого помічника голови Верховної Ради Олександра Мороза та інших політиків.

Варто додати, що Ольга Колінько також запамʼяталася тим, що вона вважала перебування свого керівника Святослава Піскуна на посаді генерального прокурора нелегітимним. Вона звинувачувала його у паралельній комерційній діяльності під час роботи на посаді.

Жінці кілька разів пророкували крісло генерального прокурора, проте вона так і не обійняла цю посаду. 

Як повідомляв OBOZ.UA, у Києві померла британська бойова медикиня, 25-річна Кетрін Мельничук, яка служила в Україні. Тіло жінки знайшли побратими у ліжку в її власному помешканні.

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом