Коли запрацює новий законопроєкт про мобілізацію в Україні: названо можливі терміни
Коли запрацює новий законопроєкт про мобілізацію в Україні: названо можливі терміни

Коли запрацює новий законопроєкт про мобілізацію в Україні: названо можливі терміни

Для початку роботи нового законопроєкту про мобілізацію в Україні знадобиться кілька тижнів, можливо місяць. Саме стільки часу займе ухвалення нової редакції закону та безпосередньо початок його реалізації.

При цьому нова редакція законопроєкту про мобілізацію опиниться у Верховній Раді уже в найкоротші терміни. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла заступниця міністра оборони Наталія Калмикова. 

"Звичайно, цього року (буде ухвалення - ред.). Це питання тижнів", – запевнила чиновниця.

Крім того, за її словами, вже триває робота над величезним набором підзаконних актів, які потребують змін, відповідно до оновленої редакції законопроєкту.

Нагадаємо, народний депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко повідомив, що Кабмін ще не подав до Верховної Ради оновлений законопроєкт про мобілізацію. Однак стало відомо, що з нього можуть прибрати норму про право військовослужбовця на демобілізацію через 3 роки служби.

"Хочу проговорити це публічно: не можна цього робити. Люди не раби. Вони мають право на кінцевий термін служби", – наголосив Гончаренко.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Народна депутатка від "Слуги народу" Олена Мошенець заявила, що комітети Верховної Ради можуть розпочати розгляд нового законопроєкту про мобілізацію вже наступного тижня. За її словами, на сьогодні у документі намагаються знайти баланс між необхідністю служити та бажанням захищати країну.

– Напередодні депутат Микола Княжицький розкритикував законопроєкт про мобілізацію, який у Верховну Раду наприкінці 2023 року вніс Кабінет міністрів. За його словами, закон був написаний погано і невдало, тому що перетворював мобілізацію на "батоги", які до того ж не можна буде застосувати.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом