7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Натяки Путіна країнам Балтії збігаються зі сценарієм початку війни від Bild
Натяки Путіна країнам Балтії збігаються зі сценарієм початку війни від Bild

Натяки Путіна країнам Балтії збігаються зі сценарієм початку війни від Bild

Політтехнолог Олексій Голобуцький розповів, про що говорив російський диктатор на своєму виступі

Путін сьогодні на форумі "Мала Батьківщина – сила Росії", крім анекдоту про пліснявий сир і сосиски, зробив кілька цікавих заяв.

Зокрема, він обурився тим, що країни Балтії "викидають російськомовних за кордон" і це входить у сферу національних інтересів Росії. Натяк на напад "задля захисту російськомовних"?

Варто зазначити, що цей натяк цілком збігається з одним зі сценаріїв початку війни з публікації Bild. Можливо, публікація справді ґрунтована на витоку інформації з європейських спецслужб – бо описаний розвиток подій не назвати фантастичним. Можливо, публікація ґрунтована на "секретному документі", підготованому ФСБ чи ГРУ РФ задля залякування. А версія, що це просто "одна з легенд майбутніх навчань військ Німеччини або НАТО" виглядає чимдалі менш правдоподібною. Надто все схоже на реальні можливі перспективи. Хоча, зрештою, одне не виключає іншого: для легенд часто застосовують ймовірний розвиток подій, а не цілком вигадані обставини.

Але загальний підсумок цього моменту: в Кремлі справді оцінюють можливість використати і балтійських російськомовних як привід для нападу, якщо він буде визнаний вигідним.

Дивний кашель (разів 10 прокашлявся) під час дурних реплік про Україну просто додав градусу маячні. Наприклад, відхід військ з-під Києва – це був такий "знак" від Кремля, що Путін серйозно готовий домовлятись, а зовсім не втеча окупантів від ЗСУ і ТРО (вже доведено, що найбільших втрат Росія зазнала саме в момент найглибшої окупації наших теренів на початку повномасштабного вторгнення). Очевидно, без натужного викашлювання ця брехня просто не лізла навіть з путінської горлянки.

І ще одна заява Путіна: "Україна не хоче мирних переговорів". Я визначив тут головний посил: "чим довше Україна буде у стані війни з Росією – тим менше в неї території лишатиметься і тим менше буде в Путіна бажання домовлятись, тому домовляйтесь зараз". Якщо зважати на постійну звичку Путіна брехати, то це можна вважати визнанням, що окупаційним військам чимдалі тяжче тримати оборону окупованого. І Путін попри все дозування інформації для нього побоюється, що ЗСУ поступово витискатимуть російські війська з України. Особливо якщо далекобійні ракети дозволять зруйнувати військову логістику прифронтової зони і прикордонних російських регіонів: забезпечення окупаційних підрозділів найнеобхіднішим для виживання і для обстрілів.

Джерело: пост Голобуцького в Telegram.

Думки, висловлені в рубриці блоги, належать автору.
Редакція не несе відповідальності за їх зміст.

Теги по теме
Россия Владимир Путин Литва Эстония
Источник материала
Поделиться сюжетом