20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Прокуратура відкрила справу за перешкоджання роботі журналіста Ніколова
Прокуратура відкрила справу за перешкоджання роботі журналіста Ніколова

Прокуратура відкрила справу за перешкоджання роботі журналіста Ніколова

Столичні правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналіста проекту «Наші гроші» Юрія Ніколова. Про це повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури.

- Розпочато кримінальне провадження за фактом впливу на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов'язків та переслідування останнього у зв'язку з його професійною діяльністю (ч. 2 ст. 171 КК України). Правоохоронні органи вживають заходів, спрямованих на встановлення причетних осіб, – розповіли у прокуратурі.

За даними слідства, 15 січня група осіб прибула до багатоквартирного будинку Дарницького району, в якому проживає Ніколов. Перебуваючи на міжквартирному ходовому майданчику біля квартири журналіста, вони чинили "протиправні дії". Сам Ніколов розповів, що його тоді не було вдома, а невідомі ломилися в його двері та обклеїли двері листівками з погрозами та образами.

  • Юрій Ніколов – журналіст-розслідувач. Саме він опублікував розслідування про масштабну корупцію в Міністерстві оборони України при закупівлі продуктів для військ за цінами вдвічі-втричі вищими за ринкові. Після оприлюднених фактів прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив розробити нову систему закупівель Міноборони, а Міноборони заявили, що відомство частково поверне громадський контроль над закупками для армії.
  • 16 січня Міжнародна правозахисна громадська організація Репортери без кордонів відреагувала на погрози журналісту Юрію Ніколову та закликала поліцію до прозорості у рамках справи, щоб знайти злочинців.
Теги по теме
СМИ Прокуратура Журналисты
Источник материала
Поделиться сюжетом