Елізабет Холмс заборонили брати участь у федеральних програмах охорони здоров'я на 90 років
Елізабет Холмс заборонили брати участь у федеральних програмах охорони здоров'я на 90 років

Елізабет Холмс заборонили брати участь у федеральних програмах охорони здоров'я на 90 років

Елізабет Холмс, засновниці сумнозвісного стартапу Theranos, заборонили брати участь у федеральних програмах охорони здоров'я США, таких як Medicare та Medicaid, на 90 років. Це означає, що Холмс не зможе розраховувати на державні виплати за розроблені їй продукти або надані послуги, що обмежує її можливості працювати в секторі охорони здоров'я. Враховуючи 90-річний термін, обмеження буде для неї довічним (зараз Елізабет Холмс 39 років).

Холмс відбуває 11-річний термін за обман інвесторів її стартапу Theranos, який вона заснувала у 2003 році. Засновники стартапу стверджували, що винайшли технологію аналізу стану здоров'я пацієнта з кількох крапель крові.

Theranos залучив $945 млн від значної кількості інвесторів, а на піку розвитку оцінювався приблизно $9 млрд. Наступні розслідування показали, що технологія Theranos не працювала, стартап провів недостатньо тестів і покладався на пристрої сторонніх виробників, а не на власні розробки. 2018 року стартап збанкрутував і перестав існувати, а 2022-го Елізабет Холмс визнали винною в шахрайстві. На додаток до 11-річного ув'язнення Холмс зобов'язана виплатити близько $452 млн. компенсації.

«Точні та надійні технології діагностичного тестування необхідні для нашої інфраструктури громадської охорони здоров'я. Неправдиві заяви щодо цих медичних продуктів ставлять під загрозу здоров'я пацієнтів і формують недовіру до нашої системи охорони здоров'я», — заявив представник міністерства охорони здоров'я.

Крім Холмс, міністерство на 90 років виключило із федеральних програм також колишнього президента Theranos Рамеша Балвані. Він також був визнаний винним у шахрайстві та відбуває майже 13-річний термін.

Источник материала
loader
loader