Переробили, щоб витягувати танки і САУ: Порошенко привіз логістам ДШВ машини по спецзамовленню
Переробили, щоб витягувати танки і САУ: Порошенко привіз логістам ДШВ машини по спецзамовленню

Переробили, щоб витягувати танки і САУ: Порошенко привіз логістам ДШВ машини по спецзамовленню

Петро Порошенко під час поїздки на східний фронт передав у логістичний підрозділ ДШВ два тягачі Foden, які були переобладнані на замовлення військових, повідомляє "Європейська Солідарність"

"Вантажівки Foden ми застосовуємо зараз в основному для евакуації пошкодженої техніки, для перевезення вантажів.", – пояснюють військові, приймаючи техніку та розхідники.

"Коли було пошкоджено самохідні артилерійські установки західні, вони важкі, і нічим їх не могли витягнути. Ми подумали, треба щось таке зробити, що дозволить батальйону логістики мати оці два велетня, які ми в команді називаємо "малюками". Що вони можуть робити? Там висуваються гідравлічні лапи. Встановили лебідку, яка тягне 100 тон, може витягнути все, навіть "Абрамси". "Абрамс" важить більше 70 тон. Ми підвищуємо мобільність, а ключове для десантника – мобільність", – наголошує Порошенко.

Загалом цього разу Порошенко передав у війська рекордну партію техніки на 40 млн грн.

Зокрема, це девʼять БПЛА Poseidon з трьома машинами управління, пересувні авторемонтні майстерні, потужні вантажівки DAF YA, прально-душові комплекси, півтисячі FPV-дронів, а також квадрокоптери DJI Mavic, активні навушники, "Старлінки", дефіцитні шини для "КрАЗів" та "Уралів", оргтехніка.

Допомогу від Фонду Порошенка отримали більше 20 бригад і батальйонів – це і морпіхи, і підрозділи ДШВ, розвідники, артилеристи, піхотинці, бійці зенітно-ракетного полку і логісти.

"Хлопці зустрічають радісно. Чому радіють? FPVшкам та Мавікам — їх тут багато, для декількох бригад. Передаємо дрони з платою ініціації та бойовою частиною. Артилеристам привезли активні навушники. Значна частина поранень — це контузії. Це лише перша партія, ми отримали тисячу навушників, замовили ще дві тисячі", – повідомив пʼятий президент.

"Знаю точно: хлопці знайдуть найкраще застосування цій техніці. І очистять не одну посадку від російського окупанта", – наголошує Порошенко.

Нагадаємо, як повідомляв OBOZ.UA, Порошенко закликав зупинити тиск на ЗМІ та бізнес.

Источник материала
Поделиться сюжетом