19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
«З ким мені було працювати? Якщо вона любить Домогарова?» Співак EL Кравчук розповів про свої негаразди з медійниками
«З ким мені було працювати? Якщо вона любить Домогарова?» Співак EL Кравчук розповів про свої негаразди з медійниками

«З ким мені було працювати? Якщо вона любить Домогарова?» Співак EL Кравчук розповів про свої негаразди з медійниками

22 січня видання Telegraf опублікувало першу частину великого інтерв'ю з EL Кравчуком. Співак висловився щодо Ані Лорак, Олега Винника та інших зірок шоу-бізнесу. А також розповів про негаразди із медіа.

Популярний у 90-х роках співак EL Кравчук зробив камбек на українську сцену. Вже вкотре. Кілька років тому він теж робив спробу, але не усе складалося гладко. Він розповів, що було важко повертатися, зокрема і через ЗМІ. Наприклад, за його словами, «Радіо Київ» стало хабом, у якому працювали люди з усього СНД». Люди з Білорусі, які не знали ні його, ні його історію життя, а коли приносив новий трек, то на нього дивилися «як на нові ворота».

Ще про одне радіо він згадав у контексті перекладу російськомовних пісень на українську. Питання було про те, як співак ставиться до перекладів. EL Кравчук розповів, що свій трек «Голлівуд» він першочергово написав українською.  

Він розповідає: «Потім я приніс його на "Русское радио", мені сказали: "Ні, не можна!" Тільки російською. Перекладай. З письменницею Машею Штельмах робили цей переклад. А все одно краще і ритмічніше було українською. Зараз Борис Гриньов зробив дуже класний текст на "Голлівуд". Ця композиція буде як нова сучасна пісня і така, як мала бути в той час. А є пісні, які, може, й не треба перекладати в публічному плані». 

Маю нагадати, що нові законодавчі норми щодо обсягу пісень та ведення радіопередач державною мовою (закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо частки музичних творів державною мовою у програмах телерадіоорганізацій») набули чинності 8 листопада 2016 року.

Дісталося й телеканалу «СТБ», відомого своєю любов'ю до скандальних шоу. EL Кравчук поділився історією, як його запрошували на зйомки шоу «Моя правда». А менеджерка «СТБ», яка зв'язувалася з артистом, говорила, що любить російських акторів Олександра Домогарова та Женю Міронова. «А я її перебив: "Звільняйтесь, що ви тут робите?! Передачу про мене? Ні, не буде". Я так і не підписався на це, і цієї програми не було. З ким мені було працювати? Якщо вона любить Домогарова, то що вона про мене знімає?! В кожній роботі потрібна любов, повага до людини і не тільки», — сказав EL Кравчук.

Він згадав і про свою подругу, Олімпійську чемпіонку зі спортивної гімнастики Лілію Подкопаєву. За словами співака, вони спілкуються. А з ким не спілкується, так це із проросійською Ані Лорак, з якою колись товаришував.

«Не знаю, що з нею сталося, це взагалі "отрута" якась, що перетворила її на страхіття. Так ницо впасти! Я розумію, що можуть бути якісь обставини, але взагалі нікому цього не побажав би. Це стосується й деяких інших артистів, що теж так низько впали. Говорю про людей, які народилися в Україні, яким Україна все дала, і таке робити», — висловився щодо Ані Лорак EL Кравчук.

Він називає таких людей зрадниками та наголошує, що не має бажання спілкуватися з ними. Так, наприклад, він згадав і про російського співака українського походження Джанго (Олексій Піддубний), який підтримує Путіна: «Я взагалі не хочу про них думати і спілкуватися з цими зрадниками, хто таке зробив. Я бачив недавно Джанго і був у шоці. Я ж не знав, чим він займається. Взагалі не цікавився ним. І тут бачиш пику знайому поряд із Путіним. Ти ж киянин! Хворий, чи що?! Це просто шизофренія, чесно. Знати все, тут жити, а потім зраджувати».

Щодо Олега Винника, який нині живе за кордоном, співак теж має свою думку. Він гадає, що Винник «мав малий стосунок до України», виступав у німецькому театрі, й скоріш за все до цього повернеться. «І буде жити, як і жив до того, як вирішив пару років у Києві працювати і пару мільйонів євро вивезти в Європу після виборів. І все. Буде цікаво, коли дізнаються, скільки він заробив на цих виборах, на яких всі програли. Ніхто там не виграв, але гроші заплатили», — каже співак.

EL Кравчук вважає, що з усіма цими двома типами зірок не потрібно нічого робити: «Чи потрібно їх "люструвати", видалити їхні пісні з усіх баз, чи щось таке? Не знаю. Якщо люди не люблять цих зірок, вони не слухають їхні пісні. Композиції самі зникнуть кудись по нецікавості. Я вважаю, що їх не будуть слухати».

Цікаво, як EL Кравчук засуджує Ані Лорак, розповідає про менеджерку з «СТБ», яка любить російських акторів, але й сам раніше не гребував зашкварними концертами на телеканалі «Інтер», які з року в рік 9 травня демонстрували культ «побєдобєсія». Приміром, у 2019 році на концерті він співав пісню «Землянка». Ведучими тоді були Андрій Доманський та Анастасія Даугуле, яка нині є ведучою марафону «Єдині новини». У 2018 році ці прекрасні люди, Доманський і Даугуле, зі сцени говорили про «фашистських злочинців», іменами яких називають вулиці.

Фото: інстаграм EL Кравчука, Лілії Подкопаєвої, Ані Лорак, скриншот із кліпу Олега Винника

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом