Словаччина підтримує територіальну цілісність України і Формулу миру – Шмигаль
Словаччина підтримує територіальну цілісність України і Формулу миру – Шмигаль

Словаччина підтримує територіальну цілісність України і Формулу миру – Шмигаль

Словаччина підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, а також запропоновану президентом Володимиром Зеленським Формулу миру.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль за підсумками переговорів з очільником уряду Словаччини Робертом Фіцо в Ужгороді 24 січня.

Зустріч Шмигаля і Фіцо

– Щодо заяв словацького прем’єр-міністра, які звучали останнім часом. Прем’єр-міністр Словаччини наголосив, що він повністю підтримує суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Звісно, ми це зафіксували у спільній заяві, яка була підписана під час широкої зустрічі.

Ми сьогодні обговорювали весь спектр цих питань. Так само як і питання того, що перемога України – це не лише наша безпека, а й всієї Європи, а значить і Словаччини. Ми говорили про звірства росіян, бомбардування цивільного населення, викрадення українських дітей, ядерний шантаж і загрозу, яку несе Росія для всього світу, – зазначив Шмигаль.

Зараз дивляться

Повернення дітей і ядерна безпека

Прем’єр-міністр України запропонував очільнику уряду Словаччини розглянути участь в реалізації Формули миру в питанні повернення депортованих Росією дітей з окупованих територій та ядерної безпеки світу.

– Я запропонував прем’єр-міністру Фіцо, щоб Словаччина розглянула участь в реалізації Формули миру президента Володимира Зеленського в частині повернення депортованих українських дітей і ядерної безпеки. Загалом Словаччина підтримує Формулу миру, що теж зазначено в спільній заяві. Звісно, ми очікуємо наступного саміту миру в Швейцарії, – сказав він.

Проте Шмигаль наголосив, що незалежно від позиції й бажання окремих країн, то Україна чітко визначила курс на членство в НАТО, а також безальтернативно рухається цим шляхом. Так він публічно відповів на нещодавню заяву Фіцо про те, Словаччина виступатиме проти вступу України в НАТО.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги по теме
НАТО Денис Шмыгаль Ужгород
Источник материала
Поделиться сюжетом