Суд залишив Гладковського-молодшого під заочним арештом
Суд залишив Гладковського-молодшого під заочним арештом

Суд залишив Гладковського-молодшого під заочним арештом

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду у середу, 24 січня, залишила під заочним арештом сина колишнього першого заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського – Ігоря. Його підозрюють в організації зловживань на 13 млн грн та легалізації цих коштів. Про це стало відомо під час трансляції засідання.

– Апеляційну скаргу скаргу захисника підозрюваного Гладковського Ігоря Олеговича залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 11 січня 2024 року – залишити без змін, – оголосила головуюча суддя Данила Черненька.

Адвокати Гладковського оскаржили рішення суду від 11 січня про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Самого Ігоря Гладковського на суді не було. Питання щодо застосування запобіжного заходу щодо нього має бути вирішене, вже коли фігуранта затримають і доставлять до місця проведення досудового розслідування.

  • У листопаді минулого року ВАСУ заочно заарештував сина колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігоря у справі про розкрадання 13 млн. гривень "Укрспецекспорту".
  • 2019 року журналісти опублікували масштабне розслідування про розкрадання в оборонному комплексі України. За оцінкою розслідувачів, сума, яку заробили на схемі розкрадачі — не менше 250 мільйонів гривень. Як стверджують журналісти, до схеми, зокрема, причетні Павло Букін, Ігор та Олег Гладковські.
Теги по теме
Суд СНБО Коррупция
Источник материала
Поделиться сюжетом