У Рівненській обласній лікарні вперше провели нейрохірургічну операцію Джанетта
У Рівненській обласній лікарні вперше провели нейрохірургічну операцію Джанетта

У Рівненській обласній лікарні вперше провели нейрохірургічну операцію Джанетта

Лікарі вперше провели нейрохірургічну операцію Джанетта у Рівненській обласній лікарні.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш.

«Біль, схожий на електричний розряд, жінка відчувала на обличчі навіть від незначного подуву вітру. Добрі новини - їй допомогли у нашій обласній клінічній лікарні імені Юрія Семенюка, вперше виконавши операцію Джанетта», - йдеться у повідомленні.

Як інформує голова облради, спершу лікарі застосували консервативне лікування, але воно не дало результату, й біль лише ставав сильнішим.

Завідувач нейрохірургічного відділення Сергій Кузнецов виявив, що пацієнтка має нейроваскулярний конфлікт - це коли стискається трійчастий нерв із судиною, а це - сильний біль.

Як зазначається, операція Джанетта - це декомпресія трійчастого нерва: через невеликий розріз за вухом відділяють стовбур нерва та судини мозку, які його здавлюють, а потім на нерв укладають тефлонову прокладку, яка усуває нейроваскулярний конфлікт. Така методика має найменший відсоток відновлення болю в довготривалій перспективі, а результат - відчутний одразу.

Як повідомляв Укрінформ, на Рівненщині Центр бойової травми створили на базі травматологічного відділення звичайної провінційної лікарні в лютому 2023-го року. Його працівникам удалося частково відремонтувати приміщення, збільшити ліжковий фонд, облаштовувати додаткову операційну.

Фото: Андрій Карауш / Телеграм

Источник материала
loader
loader