Депортація українських дітей: ПАРЄ ухвалила важливу резолюцію – закликала визнати це геноцидом
Депортація українських дітей: ПАРЄ ухвалила важливу резолюцію – закликала визнати це геноцидом

Депортація українських дітей: ПАРЄ ухвалила важливу резолюцію – закликала визнати це геноцидом

Відповідну інформацію повідомив нардеп та новобраний очільник Комітету з питань міграції та біженців в ПАРЄ Олексій Гончаренко. Він додав, що резолюція також стосується дітей-біженців та ВПО.

Резолюція щодо українських дітей

Парламентська асамблея Ради Європи 25 січня одностайно ухвалила резолюції "Ситуація щодо дітей України". Як повідомив Гончаренко, вона закликає країни-члени визнати депортацію українських дітей Росією – геноцидом українського народу.

Важливий документ, який є ще одним кроком до покарання та настання відповідальності за злочини росіян проти українців. Викрадання наших дітей, незаконне вивезення, а також усиновлення в російські родини – це примусове знищення української ідентичності,
– зазначив нардеп.

Окрім цього, вона закликає країни-члени, у яких перебувають українські біженці з дітьми, і надалі продовжити забезпечувати їх допомогою. У резолюції також врахована правка Комітету з питань міграції та біженців щодо дітей-ВПО.

Резолюція закликає надати їм також необхідну підтримку, адже з 1 лютого в Україні хочуть скасувати виплати ВПО для деяких категорій громадян.

Викрадення український дітей

  • З початку повномасштабного вторгнення Росія депортувала або примусово перемістила на свої території 19 тисяч 546 українських дітей. З них повернути вдалось тільки 388. Решта Кремль не повертає в Україну.
  • Україні вдалося встановити принаймні6 сценаріїв, як це відбувається – хоча методик може бути більше. Наприклад, Росія вбиває українців та краде дітей, або ж "витягують" прямо з дому, відправляють на окуповані території, а вже після – у Росію.
  • Також у викраденні українських дітей активну участь бере й Білорусь. За данними Єльського університету, туди могли відправити понад 2,4 тисячі неповнолітніх українців. Зазначається, що транспортні витрати були затверджені Олександром Лукашенком за державні кошти. Однак поточне місцеперебування цих дітей залишається невідомим.
Теги по теме
ПАСЕ Дети и несовершеннолетние
Источник материала
Поделиться сюжетом