Кіченок пробилася до фіналу парного турніру Australian Open – хто суперниці
Кіченок пробилася до фіналу парного турніру Australian Open – хто суперниці

Кіченок пробилася до фіналу парного турніру Australian Open – хто суперниці

Українка Людмила Кіченок у парі з латвійкою Єленою Остапенко вийшла до фіналу жіночого парного турніру на турнірі Australian Open-2024.

На стадії 1/2 фіналу україно-латвійський тандем у двох сетах обіграв четвертих сіяних на турнірі канадку Габріелу Добровскі та новозеландку Ерін Раутліфф з рахунком 7:5, 7:5.

Тенісистки провели на корті 1 годину та 35 хвилин, за які Кіченок та Остапенко двічі подали навиліт та припустилися п’яти подвійних помилок.

Зараз дивляться

Australian Open 2024. 1/2 фіналу

Людмила Кіченок / Єлена Остапенко — Габріела Добровскі / Ерін Раутліфф – 7:5, 7:5

У стартовому сеті Кіченок та Остапенко, програючи 3:5 переломили хід зустрічі, реалізувавши два поспіль брейкпойнти та не віддали суперницям дві свої подачі.

Добровскі та Раутліфф повели 3:0 у другому сеті, але цього разу українка та латвійка закрили сет серією з чотирьох виграних геймів поспіль на шляху до дебютного фіналу на Australian Open.

Україна втретє буде представлена у фіналах жіночих парних змагань на турнірах серії Grand Slam. У 2008 році сестри Альона та Катерина Бондаренко виграли парний турнір у Мельбурні, а у 1999 році Олена Татаркова поступилася у парному фіналі на Вімблдоні.

Щодо Кіченок, то для неї це буде другий у кар’єрі фінал на парних турнірах Grand Slam. У 2023 році вона у міксті на Вімблдоні.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Суперницями Кіченок і Остапенко у фінальному матчі буде дует бельгійки Елізе Мертенс та тайванки Се Шувей. Матч відбудеться в неділю, 28 січня.

Теги по теме
Теннис
Источник материала
Поделиться сюжетом