ЄС відреагував на страту в’язня в США за допомогою азоту
ЄС відреагував на страту в’язня в США за допомогою азоту

ЄС відреагував на страту в’язня в США за допомогою азоту

У Сполучених Штатах Америки, в штаті Алабама вперше провели раніше анонсовану страту за допомогою азоту.

Європейський союз засудив Сполучені Штати за застосування смертної кари із використанням азоту до засудженого за вбивство жінки. Про це у п’ятницю, 26 січня, йдеться у заяві речника .

“Європейський Союз висловлює глибокий жаль з приводу страти Кеннета Юджина Сміта вчора у штаті Алабама”, – йдеться у заяві.

У документі сказано, що ЄС “рішуче виступає проти смертної кари завжди та за будь-яких обставин, оскільки це порушення права на життя та повне заперечення людської гідності”.

Також у Євросоюзі заявили, що смертна кара не є методом стримування злочинності, натомість найвища міра покарання робить судові помилки незворотними. Зокрема у ЄС нагадали, що раніше у США з камери смертників випустили 196 невинних.

У звʼязку з цим Євросоюз знову закликав до повної заборони смертної кари. 

“Ми закликаємо ті штати, які продовжують застосовувати смертну кару, запровадити мораторій та рухатися до повної її заборони відповідно до світової тенденції”, – наголосив речник ЄС.

У США за допомогою азоту стратили в’язня. Чоловіка звали Кеннет Юджин Сміт, його визнали винним у вбивстві жінки у 1988 році. Тривалий час він намагався оскаржити вирок, проте всі три апеляції було відхилено.

Раніше засудженний Кеннет Сміт вижив після смертельної ін’єкції.



Теги по теме
США Евросоюз
Источник материала
loader
loader