Зеленський хоче, щоб виплати нашим біженцям у Європі проходили через бюджет України
Зеленський хоче, щоб виплати нашим біженцям у Європі проходили через бюджет України

Зеленський хоче, щоб виплати нашим біженцям у Європі проходили через бюджет України

Президент Володимир Зеленський хотів би, щоб фінансова допомога українським біженцям надавалася в бюджет України, а уряд потім сам розподілятиме гроші між цими людьми.

Про це очільник держави наголосив в інтерв’ю німецькому телеканалу ARD.

За його словами, така процедура передавання грошей підтримувала б українську економіку.

Зараз дивляться

Журналістка телеканалу зауважила, що лише Німеччина прийняла близько 200 тисяч чоловіків призовного віку, і запитала, чи не слід німецькому уряду почати скорочувати соціальну допомогу таким чоловікам, а зекономлені гроші передати Україні.

Володимир Зеленський подякував Німеччині за допомогу для наших біженців.

− Є такий момент, наприклад, якась людина виїхала і перебуває закордоном, і отримує підтримку від Німеччини. І ми дякуємо за те, що ви підтримуєте наших громадян. Але буває так, що ця людина отримує підтримку і від вас, і від нас. Ну, так буває. І тому я завжди говорив, що для нас набагато краще, якби Німеччина підтримувала українців, і передавала гроші в бюджет України, а потім Україна вже б перерозподіляла ці гроші в залежності, де знаходиться ця людина, – заявив президент.

Глава держави зауважив, що коли українці тікали від війни, то вивозили із собою гроші до Європи. А потім Європа почала підтримувати українців в Європі, і всі гроші, які йшли на цю підтримку, залишались закордоном і в економіці тієї чи іншої держави.

– Врешті-решт гроші наші виїхали, а європейські гроші лишались там, де залишились громадяни України. Поза територією України. Немає в мене ніяких питань. Просто хотів би, щоб ми звернули на це увагу. Коли весь світ каже про фінансову підтримку українців, то я хотів би звернути увагу, де залишається більшість цих грошей, − пояснив Володимир Зеленський.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги по теме
Владимир Зеленский
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader