Єрмак та Кулеба в Ужгороді зустрілись з главою МЗС Угорщини Сійярто
Єрмак та Кулеба в Ужгороді зустрілись з главою МЗС Угорщини Сійярто

Єрмак та Кулеба в Ужгороді зустрілись з главою МЗС Угорщини Сійярто

В Ужгороді почалась зустріч керівника Офісу президента Андрія Єрмака, голови Міністерства закордонних справ України Дмитра Кулеби і угорського міністра закордонних справ Петера Сійярто.  Про це Єрмак повідомив у своєму Telegram-каналі.  

- Ужгород. Працюємо, щоб налагодити відносини, потрібен відвертий та конструктивний діалог. Ми готові, - зазначив Єрмак.

Сійярто прибув до України зранку 29 січня. Це його перший візит в нашу країну з початку повномасштабного вторгнення.

  • Голова МЗС Угорщини анонсував свій візит до Ужгорода 11 січня. Тоді ж він заявив, що переговори також стосуватимуться підготовки до зустрічі прем’єр-міністра Віктора Орбана та президента України Зеленського. 
  • 28 січня лідер угорської ультраправої партії Mi Hazank Mozgalom («Наша Батьківщина») Ласло Тороцкаї заявив, що країна має територіальні претензії на українське Закарпаття у разі програшу України у війні проти Росії. За його словами, тиск «міжнародних фінансистів» призвів до війни в Україні і що Україна «куплена» міжнародним інвестиційним фондом BlackRock. Ласло Тороцкаї сказав, що війна зруйнує «Європу і відправить економіку континенту на дно», тому виступає за негайне припинення вогню і переговори з Росією. 

 

Теги по теме
Дмитрий Кулеба Венгрия Андрей Ермак
Источник материала
Поделиться сюжетом