У Києві за тиждень рівень захворюваності на грип серед дітей зріс більш як на 50%
У Києві за тиждень рівень захворюваності на грип серед дітей зріс більш як на 50%

У Києві за тиждень рівень захворюваності на грип серед дітей зріс більш як на 50%

У Києві за четвертий тиждень січня зареєстровані 17 666 хворих на грип та ГРВІ, зокрема COVID-19, а захворюваність серед дітей порівняно з попереднім тижнем зросла на понад 50%.

Про це повідомляє пресслужба КМДА, передає Укрінформ.

Директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург зазначила, що серед випадків захворювання є і досить складні - такі, що потребують лікування в умовах стаціонару.

«Одразу хочу особливу увагу закцентувати на дітях. Окрім того, що це одна з найуразливіших груп, саме діти «приносять» небезпечні віруси додому, заражаючи дорослих та сприяючи загальному поширенню захворюваності», – сказала Гінзбург.

Вона наголосила, що дитину будь-якого віку при найменших проявах ГРВІ слід залишити вдома, а також показати лікарю для визначення діагнозу та лікування. За її словами, це стосується й дорослих.

Гінзбург зауважила, що для точної діагностики столиця за програмою «Громадське здоров’я» закупила для комунальних медзакладів сучасні швидкі тести, що здатні одночасно виявити одразу три захворювання: COVID, грип А та грип Б. У разі необхідності лікар може провести дослідження.

«Дуже важливим це є і для стаціонарних закладів. Наявність таких високочутливих тестів убезпечує наші лікарні від спалахів хвороби. Адже людина, яка потрапила з будь-якою іншою проблемою, може виявитися хворою на грип або коронавірус та заразити і без того важких пацієнтів. Завдяки швидким тестам, при найменших ознаках ГРВІ хворого оперативно обстежать та, в разі необхідності, ізолюють для подальшого лікування», – сказала Гінзбург.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні наразі циркулює 17 штамів коронавірусу, в тому числі і новий штам - «Дженні».

Теги по теме
Киев
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader