У Львові спіймали правоохоронця, який "продавав" місця на службу до прикордонників
У Львові спіймали правоохоронця, який "продавав" місця на службу до прикордонників

У Львові спіймали правоохоронця, який "продавав" місця на службу до прикордонників

Чоловіка вже затримали. Ба більше, йому вже оголосили про підозру.

Правоохоронця спіймали на гарячому

Встановлено, що до інспектора звернувся місцевий житель за порадою щодо служби в одному з підрозділів Державної прикордонної служби України. У відповідь він пообіцяв надати усю необхідну інформацію особисто.

Під час зустрічі правоохоронець повідомив, що готовий посприяти у працевлаштуванні у потрібний підрозділ за 10 тисяч доларів США. Половину суми він захотів отримати до призначення на посаду, а решту – після.

ДБР затримало правоохоронця під час передачі першої частини хабаря у сумі 5 тисяч доларів США.

Яке покарання загрожує підозрюваному

Правоохоронцю вже повідомили про підозру у зловживанні впливом – частина 3 статті 369-2 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна.

Наразі триває розслідування. Слідчі перевіряють причетність до злочину інших посадових осіб під процесуальним керівництвом Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

До слова, сьогодні, 29 січня, вищий антикорупційний суд обирає запобіжний захід одному із підозрюваних у справі щодо розкрадання 1,5 мільярда гривень на снарядах. Мовиться про Олександра Лієва – колишнього керівника Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони. Раніше його затримали під час спроби перетину кордону.

Теги по теме
Львов Коррупция ГБР Госпогранслужба
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader