Юрій Луценко наїхав на Тимошенко і назвав причину її поразки
Юрій Луценко наїхав на Тимошенко і назвав причину її поразки

Юрій Луценко наїхав на Тимошенко і назвав причину її поразки

Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Ющенко був дуже важко хворий. Як мінімум півтора перших років він ледве ніс тягар президентської влади. Я вам це стверджую. Він був настільки тяжкохворий, що не щодня міг витримувати серйозні графіки. Потім, коли трошки відійшов, почалося страшне політичне протистояння із Тимошенко. Почалося з дурості: Тимошенко прийшла на каблуках вищих, ніж дружина президента. Можемо посміятися, але все закінчилося газам», - розповідає Юрій Луценко.

За словами гостя програми, він був буквально СМСкою, яка бігала між президентом і прем’єром, вони не могли домовитися щодо економічних питань. Але проблема тут, стверджує ексгенпрокурор, полягала не у зіткненні двох особистостей, це просто були різні політики. Якщо говорити про Ющенка, міркує він, то це ставка на відкриту ліберальну конкурентну економіку з мінімальним державним контролем, він старався, але не дуже сильно і зовсім не ефективно.

«З іншого боку, велике досягнення Ющенка, сьогодні я би навіть сказав, історичне досягнення, це те, над чим багато хто сміявся, - оця ін’єкція націоналізму в українське суспільство. Я провів більше року в окопу, із них 120 днів у бахмутських окопах, і маю право стверджувати: українська армія тримається на поколінні тих, хто вчив історію за програмою Ющенка. Для них Україна вічна», - підкреслює Юрій Луценко.

Щодо Юлії Тимошенко, розповідає він, то це трудоголік та егоїст, багато хто красиво скаже, що вона дуже комбінаторна, але це радше безпринципність, вона готова піти на будь-які кроки, які дадуть їй позитив. Принагідно гість програми згадує, що перед виборами 2010 року вона підписала з Януковичем проєкт зміни до Конституції, хотіла залишитися прем’єром, але потім цей документ «порвали», Янукович сказав, що це не його план, і Тимошенко програла свої 2,5%.

Источник материала
Поделиться сюжетом