Поліція показала херсонську катівню, де піддавали тортурам 90 українців
Поліція показала херсонську катівню, де піддавали тортурам 90 українців

Поліція показала херсонську катівню, де піддавали тортурам 90 українців


До катувань причетні 33-річний військовослужбовець РФ і 33-річний житель Олешок, повідомили у пресслужбі поліції Херсонщини.

Поліція Херсонщини завершила розслідування щодо підозрюваних у викраденні й катуванні людей російського заграбника і громадянина України, який прислужував окупантам. Про це сьогодні, 1 лютого, пресслужба.

Після визволення Херсона було встановлено, що під час окупації міста військові РФ у захопленому приміщенні обласного главку поліції в давно покинутому ізоляторі тимчасового тримання організували катівню.

“Сюди окупанти привозили незаконно затриманих місцевих жителів і піддавали їх тортурам. Слідчим вдалося встановити особи причетних до катувань двох злочинців – військовослужбовця РФ та громадянина України”, – йдеться в повідомленні.

Поліцейські встановили, що в підвальних приміщеннях ГУНП під час окупації міста російські військові піддавали тортурам близько 90 громадян України, доля деяких українців, які пройшли через катівні, досі не відома.

До катувань причетні 33-річний військовослужбовець РФ і 33-річний житель Олешок Херсонської області.

“Поліцейським відомо, що у червні 2022 року злочинці в обласному центрі незаконно затримали 40-річного херсонця, надягли йому на голову мішок та привезли до будівлі ГУНП в Херсонській області. Незаконно затриманого чоловіка ув’язнили в непристосованій до тривалого перебування людей камері. Його тримали в антисанітарних умовах. не давали їжі та води, били, погрожували вбивством та схиляли до співпраці з окупаційною владою”, – повідомляють у поліції.

Обом злочинцям заочно повідомлено про підозру їм загрожує позбавлення волі від 8 до 12 років.

Раніше повідомлялося, що у восьми областях України правоохоронці загалом виявили 104 катівні. Найбільша кількість катівень була виявлена у Харківській області – 25, Запорізькій – 18, Херсонській – 11, Донецькій – 10. Відомо й про 19 катівень на території РФ.



Теги по теме
полиция
Источник материала
loader
loader