Тернопільська мачанка: як готувати улюблену страву лемків
Тернопільська мачанка: як готувати улюблену страву лемків

Тернопільська мачанка: як готувати улюблену страву лемків

Тернопільська мачанка: як готувати улюблену страву лемків.

В Тернопільській області проживає етнічна група лемків, які мають свою самобутню культуру і зберегли давні народні традиції та звичаї.

“Перлиною” лемківської кухні називають мачанку – густий суп з зажаркою з борошна та цибулі.

Як готувати справжню тернопільську мачанку, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на Shuba.

Що вам знадобиться.

Білі сушені гриби – 30 г.

Олія соняшникова – 2 ст.

Масло вершкове – 10 г.

Борошно пшеничне – 2 ст.

Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Сметана – 2 ст.

Лавровий лист – 1 шт.

Сіль, чорний мелений перець – до свого смаку.

Як готувати мачанку.

Гриби потрібно добре промити й потім замочити на 5 годин.

Це дозволить їх пом’якшати та скоротити час їх приготування.

Після замочування потрібно процідити воду від сміття і в цій самій воді поставити гриби варитися на 30-40 хвилин на слабкому вогні, до готовності.

Цибулю наріжте та обсмажте на рослинній олій до прозорості.

Обсмажте борошно до золотисто-коричневого кольору на іншій сухій пательні.

Візьміть відварені гриби, промийте їх гарячою водою та поріжте на дрібні шматочки.

Покладіть на сковорідку з цибулею та смажте 10 хвилин, додаючи вершкове масло.

Борошно розведіть теплим грибним відваром до необхідної густоти й так, щоб не було грудочок.

Потім прокип’ятіть та зніміть пінку.

Змішайте з грибною зажаркою, додайте перець, лавровий лист, сіль та варіть ще все 5-10 хвилин.

Додайте сметану, доведіть до кипіння і знімайте з вогню.

Подавайте на стіл з грінками.

Раніше ми розповідали про те, як приготувати смачну соломаху.

А ще писали про те, як готувати пиріг баба-шарпанина.

Источник материала
loader
loader