Стало відомо, скільки сіл не мають стаціонарних аптечних пунктів
Стало відомо, скільки сіл не мають стаціонарних аптечних пунктів

Стало відомо, скільки сіл не мають стаціонарних аптечних пунктів


Забезпеченість селищ, сіл стаціонарними аптечними пунктами становить від 2% до 58% залежно від області.

В Україні 89% сіл не мають стаціонарних аптечних пунктів, але ситуацію виправлятимуть за допомогою мобільних аптек. Про це  розповів перший заступник міністра охорони здоров’я Сергій Дубров у Українському радіо.

Дубров повідомив, що перша така аптечна мережа почала роботу в Харківській області.

“Перша мережа запрацювала в Харківській області. Аптечна мережа або мобільні аптеки запрацюють у Черкаській області. І звісно, ця мережа буде поширюватись по всій території нашої країни, в тому числі на прифронтових територіях, а також у зонах надзвичайних ситуацій, зонах активних бойових дій або ймовірних бойових дій”, – додав чиновник.

Як зауважив Дубров, потреба в стаціонарних аптечних пунктах у різних не однакова.

“Забезпеченість селищ, сіл стаціонарними аптечними пунктами становить від 2% до 58% залежно від області. Якщо говорити про середній показник по Україні, то приблизно в 11% невеликих населених пунктів є стаціонарні аптеки або аптечні пункти”, – розповів заступник міністра.

Мобільні аптечні пункти відпускатимуть зокрема й препарати за програми медичних гарантій від НСЗУ Доступні ліки.

“Понад 500 препаратів на сьогодні входять до переліку доступних ліків, які можна буде також придбати у мобільних аптечних пунктах. Неможливо або заборонено реалізувати в мобільних аптечних пунктах наркотичні препарати, психотропні речовини та прекурсори”, – додав Дубров.

Нагадаємо, раніше представники Всесвітньої організації охорони здоров’я передали прифронтовим лікарням медикаменти. Тим часом на тимчасово окупованих територіях зростає дефіцит ліків.



Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader