В Аргентині затримали сина російського бізнесмена, якому ДБР повідомило про підозру
В Аргентині затримали сина російського бізнесмена, якому ДБР повідомило про підозру

В Аргентині затримали сина російського бізнесмена, якому ДБР повідомило про підозру

В Аргентині затримали сина російського бізнесмена Ігоря Чуркіна, якому ДБР повідомило про підозру. Про це 1 лютого повідомило Державне бюро розслідувань. Вирішується питання щодо його екстрадиції в Україну.

- На підставі зібраних ДБР доказів правоохоронними органами Аргентинської Республіки затримано сина російського бізнесмена Ігоря Чуркіна, який намагався зберегти активи в Україні коштом державного банку. Наразі вирішується питання щодо екстрадиції росіянина до України. Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора, - сказано у пресрелізі ДБР.

ДБР повідомило про підозру Ігоря Чуркіна у липні 2022 року за фактом завідомо неправдивого повідомлення про вчинення кримінального правопорушення. А в жовтні 2023 року - у заволодінні нерухомим майном ЗАТ «Завод комунального транспорту» (колишній ВАТ «Львівський автомобільний завод»). Дії бізнесмена призвели до збитків підприємства у понад 350 млн грн. Наразі майно заводу повернуто державі.

За даними слідства, Чуркін як власник ТОВ «Львівські автобусні заводи» заблокував проведення аукціону з продажу заставного майна банком. Підприємство взяло значний кредит у державному банку під заставу свого майна. Керівник підприємства під контролем сина Ігоря Чуркіна подав до поліції завідомо неправдиву заяву про вчинення кримінального правопорушення представниками банку. Заява стала підставою для арешту заставного майна.

Керівника підприємства був визнаний судом винним та отримав покарання у вигляді позбавлення волі протягом двох років (зі звільненням від основного покарання із випробування строком в один рік). Ігор Чуркін був обраний головою спостережної ради ЗАТ «Завод комунального транспорту» у 2005 році.

  • У листопаді 2023 року Франція відмовила Україні в екстрадиції бізнесмена Костянтина Жеваго.
  • У грудні 2023 року в Аргентині відбулася інавгурація новообраного президента Хав'єра Мілея. На церемонії був присутній український лідер Володимир Зеленський.
Теги по теме
ГБР
Источник материала
Поделиться сюжетом