Залужний: ЗСУ можуть отримати перевагу над РФ завдяки новітнім технологіям
Залужний: ЗСУ можуть отримати перевагу над РФ завдяки новітнім технологіям

Залужний: ЗСУ можуть отримати перевагу над РФ завдяки новітнім технологіям

Головнокомандувач Збройних Сил України генерал Валерій Залужний вважає, що застосування новітніх технологій дасть українським бійцям перевагу над противником. Такий підхід дозволить Україні ефективно планувати та проводити спецоперації, зазначив він у статті для CNN.

- Переконаний, щоб перемогти противника, ми повинні бути мобільнішими у тактиці та засобах. Використовувати наш унікальний досвід ведення бойових дій та шукати нові здібності та шляхи отримання переваги, - наголосив генерал. - У цьому контексті технології мають безперечну перевагу порівняно з традицією. Вони дозволяють збільшити кількість безконтактних бойових дій. А це, своєю чергою, дозволяє знизити рівень втрат. Впевнений, що майбутнє – за новітніми технологіями, завдяки яким Збройні Сили України зможуть проводити ефективні операції, – наголошує генерал.

Залужний також пише, що Україні в питанні війни з Росією необхідно зосередити зусилля на трьох моментах у 2024 році.. Крім того, важливо, як наслідок, у найкоротші терміни опанувати нові здібності до ведення бойових дій.

  • Вперше інформацію про можливий конфлікт між президентом Зеленським та Головнокомандувачем Залужним почали широко обговорювати у грудні 2023 року. ЗМІ писали, що офісу президента не подобалося зростання популярності Головкому.
  • Зеленський вперше прокоментував ці чутки 19 грудня 2023 р. під час прес-конференції. Він розповів, що є "робочі відносини" і наголосив, що Залужний має відповідати за результати на полі бою як Головнокомандувач.
  • 29 січня багато анонімних телеграм-канали, а також екснардеп Борислав Береза ​​та народний депутат Олексій Гончаренко з посиланням на джерела стверджували, що Зеленський звільнив Залужного. Згодом ці чутки спростували.
Источник материала
Поделиться сюжетом