19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
ДБР розслідуватиме стеження СБУ за журналістами Bihus.infо
ДБР розслідуватиме стеження СБУ за журналістами Bihus.infо

ДБР розслідуватиме стеження СБУ за журналістами Bihus.infо

Державне бюро розслідувань розслідуватиме стеження СБУ за журналістами Bihus.infо. Про це повідомив Офіс Генерального прокурора.

- Враховуючи, що до вчинення вказаного кримінального правопорушення ймовірно причетні співробітники правоохоронного органу, досудове розслідування у кримінальному провадженні підлягає виключній підслідності Державного бюро розслідувань, - сказано у телеграм-каналі відомства.

Офіс Генерального прокурора доручив слідчим Головного слідчого управління ДБР здійснювати досудове розслідування, уточнили в відомстві.

За заявою представника редакції Bihus.infо розпочато кримінальне провадження щодо незаконного встановлення та використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

Генеральний прокурор Андрій Костін заявив, що порушення прав журналістів є неприпустимими і підлягають ретельному розгляду та належній реакції.

  • 16 січня у мережу злили відео, де оператори проєкту розслідувань Bihus.Info вживають наркотики. Засновник проєкту Денис Бігус оголосив про їхнє звільнення.
  • 31 січня СБУ повідомила, що президент Володимир Зеленський звільнив керівника Департаменту захисту національної державності Романа Семенченка.
  • 5 лютого проєкт Bihus.Info опублікував розслідування, згідно з яким за членами команди стежили співробітники Департаменту захисту національної державності СБУ. Наприкінці грудня вони встановили камери в номерах етнокомплексу "Українське село" під Києвом, де в журналістів був корпоратив. 
Теги по теме
СБУ ГБР Журналисты Генпрокуратура
Источник материала
Поделиться сюжетом