Порошенко про мобілізацію: ми готові працювати зі змінами, які запропонує президент
Порошенко про мобілізацію: ми готові працювати зі змінами, які запропонує президент

Порошенко про мобілізацію: ми готові працювати зі змінами, які запропонує президент

Партія "Європейська Солідарність" готова підтримувати законодавчі ініціативи щодо мобілізації, які внесе Верховний Головнокомандувач відповідно до Конституції України. 

Про це заявив Петро Порошенко під час виступу з трибуни Верховної Ради.

"Команда "Європейської Солідарності" вдев’яте одноголосно підтримує рішення про продовження воєнного стану і мобілізації як проєкти, які подані Верховним Головнокомандувачем відповідно до Конституції України. Бо саме Глава держави – це його конституційний обов’язок за статтею 106 – має подавати і вносити закони і поправки до мобілізаційного законодавства", – нагадав Порошенко.

Лідер партії "ЄС", закликав владу повернутися у правове поле, відновити повноцінний парламентаризм та припинити переслідування журналістів і опозиції. 

"Ми готові працювати зі змінами, які запропонує президент, а не з тим мотлохом, який нашкрябала одіозна депутатка за завданням офісу президента. І потім соромно дивитися в очі і військовим, і цивільним", – зауважив лідер "ЄС". 

"Лише захист парламенту від подібного тиску, відновлення авторитету парламенту сьогодні може захистити демократію. І тому ми вимагаємо, по-перше, повернути журналістів у кулуари Верховної Ради. По-друге, відновити пряму трансляцію засідань – нема чого ховатися, у нас під небезпекою знаходиться весь народ і тільки депутати захищені відсутністю трансляції. Ніхто вже в це не вірить", – сказав Порошенко. 

"По-третє, повернути годину запитань до уряду. Чому вони приходять сюди лише на демонстрацію замість того, щоб парламент реалізовував парламентський контроль? По-четверте, ухваліть законопроєкти про українську церкву, про захист суб’єктів господарювання – після величезного скандалу з бізнесом, про захист журналістів, про захист громадських діячів. І припиніть слідкування не лише за журналістами, а й за опозиційними депутатами. Вистачить", – закликав Порошенко. 

Источник материала
Поделиться сюжетом