19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Дніпрі після бунту розформують полк спецпризначенців: їх переведуть до бригади "Лють"
У Дніпрі після бунту розформують полк спецпризначенців: їх переведуть до бригади "Лють"

У Дніпрі після бунту розформують полк спецпризначенців: їх переведуть до бригади "Лють"

Відео з інцидентом, де поліцейські влаштували бунт, поширилося у мережі 5 лютого. Заступника голови Нацполіції Олександр Фацевич відразу відреагував на опубліковані кадри й наголосив, що усі деталі будуть з'ясовані.

Все ж підуть у "Лють"

Фацевич після з'ясування усіх деталей повідомив, що факт такого бунту є неприпустимим, тому керівництво ухвалило рішення розформувати полк особливого призначення ГУНП в Дніпропетровській області. Усі спецпризначенці будуть переведені до штурмової бригади Національної поліції "Лють". Таке рішення базується на статті 65 Закону України "Про Національну поліцію України".

Можливо, ми приймемо рішення щодо створення там окремих рот для виконання специфічних функцій, до прикладу, охорона фізосіб тощо. Усі співробітники без винятку будуть переведені в бригаду "Лють". Ті особи, які будуть відмовлятися виконувати накази, будуть звільнені з врученням повісток,
– наголосив Фацевич.

Він додав, що на відео також був присутній один із керівників ГУНП в Дніпропетровській області. Після того, як відео з'явилося у мережі та особистої розмови з Фацевичем, він особисто написав рапорт про переведення у бригаду "Лють".

Як відреагувало керівництво Нацполіції на бунт у Дніпрі: дивіться відео

Що відомо про бунт поліцейських

  • У мережі 5 лютого поширилося відео, на якому спецпризначенці ГУНП в Дніпропетровській області вступили в суперечку з чоловіком у поліцейській формі. Вочевидь, він закликав їх вступати у бригаду "Лють", втім правоохоронці були різко проти.
  • Поліцейські заявляли, що такий перехід до штурмової бригади буцімто є незаконним і вимагали показати, "де написано, що вони мають переводитися". Аргументом поліцейських також було те, що вони чесно несуть свою службу. Вони обурювалися, що їхню долю намагаються вирішити за них.
  • Заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич відразу відреагував на інцидент. Він повідомив, що усі деталі будуть з'ясовані й надана правова оцінка діям спецпризначенців.
Теги по теме
полиция
Источник материала
Поделиться сюжетом